základní část, 17. kolo
18.12.2016 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 1:0

Fotbalisté Den Haagu dokázali alespoň částečně napravit nepovedenou podzimní sezónu a v posledním utkání tohoto roku udolali nováčka ze Sparty Rotterdam po výsledku 1:0. Díky tomu se na svého nedělního protivníka bodově dotáhli a v Eredivisii přezimují na čtrnáctém místě se sedmnácti body. Domácí výběr navíc dokázal přerušit sérii pěti porážek v řadě za sebou. Rotterdamský výběr naopak popáté za sebou v lize nevyhrál a je třináctý.

V úvodní polovině prvního dějství byly k vidění nepřesnosti na obou stranách a ani jeden celek se nedostal ke gólové možnosti. Ve 28. minutě mohl otevřít skóre Sheraldo Becker, který šel sám na branku, ovšem na poslední chvíli ho skvěle načasovaným skluzem odzbrojil vracející se Vriends. O pět minut později se po kolmici na pravou stranu dostal do podobné pozice Kastanner, ale skvělým výběhem mu zamezil ve skórování brankář Kortsmit.

ADO vsítilo jediný gól zápasu po necelé hodině hry, v 57. minutě totiž skóroval Becker. Na nádhernou kolmici za obranu si naběhl Schaken, po sólu na pravé straně přihrál mezi dvěma bránícími hráči pod sebe a nabíhající Becker už snadno ze tří metrů rozvlnil síť. V 70. minutě mohli hosté srovnat, jenže proti byl gólman Šetkus. Ten nejprve brilantně vyrazil střelu El Azzouziho ze čtrnácti metrů a pak si poradil i s dorážkou Verhaara.

Den Haag si zkomplikoval situaci o devět minut později, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Hector Hevel. Ten u pravé postranní čáry podrazil ve slibně se rozvíjející možnosti rozběhnutého Bronga a rozhodčí Blom neměl jinou možnost, než dvacetiletého záložníka poslat předčasně do sprch. Nicméně i v oslabení mělo ADO šanci pojistit svůj náskok, v 84. minutě se dostal do stoprocentní příležitosti Ebuehi.

Ten utekl na levé straně a dostal se až před Kortsmita, jenže v tváří tvář proti hostujícímu strážci neuspěl, když ho nedokázal zblízka propálit. Sparta mohla získat alespoň bod ve druhé minutě nastavení, nicméně Šetkus byl opravdu ve formě a opět podržel svůj tým. Tentokráte si poradil s ranou Chevreuila a balón odvrátil na rohový kop, Spartě už na žádnou další nebezpečnou akci nezbyl čas.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl. vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele