základní část, 21. kolo
03.02.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Vitesse 0:2

Fotbalisté Vitesse Arnhem potvrdili úlohu favorita a v páteční předehrávce na půdě Den Haagu zvítězili 2:0. Oba góly vsítili v prvním poločase během tří minut a náskok s přehledem udrželi až do závěrečného hvizdu. Domácí výběr prodloužil svou sérii bez bodového zisku na čtyři utkání v řadě za sebou, v novém roce tedy stále vychází naprázdno. V tabulce Eredivisie se nachází na patnácté pozici se sedmnácti body.

Hosté se prozatím posunuli na pátou pozici s třiatřiceti body o skóre za konkurenční Heerenveen. Utkání nebylo nijak divácky atraktivní, oba výběry se hlavně snažily spoléhat na kvalitní defenzívu. Domácí si v celém průběhu v podstatě nevytvořili jedinou gólovou příležitost a tahali za kratší konec. Úvodní gól vsítil Arnhem ve 29. minutě, kdy svou třetí letošní trefu v nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenal Adnane Tighadouini.

Ten si po přihrávce na hranici pokutového území narazil balón s Rickym van Wolfswinkelem a poté vypálil z osmnácti metrů, jeho skákavá rána zapadla přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Šetkuse. Neuběhly ani dvě minuty a vedení hostujícího výběru pojistil nejproduktivnější hráč Vitesse van Wolfswinkel, jenž vstřelil jubilejní desátý gól v tomto ročníku Eredivisie. Druhé brance předcházela nádherná přízemní kombinaci.

Následně obdržel milimetrovou přihrávku za obranu soupeře Leerdam, vodorovnou nahrávkou našel před brankou právě van Wolfswinkela a ten měl před prázdnou brankou naprosto snadnou úlohu, míč dopravil do sítě po zemi z osmi metrů. V dalších minutách se Den Haag snažil prosadit vzduchem, obrana hostujícího výběru však pracovala stoprocentně a nedovolila protivníkovi se přiblížit k brankáři Roomovi ani na deset metrů.

V příštím kole přivítá Vitesse v domácím prostředí zachraňující se Tilburg a bude považováno za jasného favorita, Den Haag se pokusí vybojovat své premiérové body na půdě posledního celku GoAhead a nutně by potřeboval uspět.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

máte rádi kurzové sázení? inspirace není nikdy dost! https://www.facebook.com/deniktipera/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele