základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Excelsior 4:1

Den Haag odčinil nedávnou vysokou porážku 0:4 od Heracles a tentokráte v domácím prostředí zdolal celkem snadno konkurenční Excelsior v poměru 4:1, letošní ročník Eredivisie zakončil na jedenáctém místě s osmatřiceti body. Dostal se právě před svého nedělního protivníka, který posbíral o jeden bod méně a obsadil dvanáctou pozici. Domácí rozhodli o svém vítězství již v prvním poločase, kde skórovali hned třikrát.

Do vedení se dostali už po osmi minutách hry, po přihrávce od Maloneho vypálil z pravého rohu pokutového území Sheraldo Becker a trefil se parádně ke vzdálenější tyči, brankář Hahn na tento přízemní pokus nedosáhl. SBV to však nezabalil a po dvaceti minutách srovnal stav. Po neobvykle rozehraném přímém volném kopu pálil z osmnácti metrů Fredy a stojící Jeffrey Fortes tečoval míč do protipohybu gólmana Zwinkelse.

Nicméně Den Haag rozhodně na nic nečekal a ve 25. minutě ho opět poslal do vedení nejlepší klubový střelec Mike Havenaar. Japonský útočník skóroval podeváté v tomto ročníku po krásném pasu Ebuehiho z pravé strany a nikým nehlídán uklidil balón hlavou přímo pod horní tyčku. Ve 33. minutě zvýšil vedení ADO Abdenasser El Khayati, jenž se prosadil po mnoha odrazech a finální přihrávce Maloneho.

Po zpětném přistrčení nakonec překvapivě vystřelil z osmi metrů a svou levačkou dopravil míč do sítě s pomocí pravé konstrukce. Definitivně rozhodnuto bylo dvacet minut po změně stran. Po rohovém kopu z pravého křídla, několika odrazech a sérii zblokovaných střel se ocitl v předbrankovém prostoru Wilfried Kanon. Z první ze tří metrů přesně zakončil, Hahn byl opět naprosto bez šance na jakýkoliv úspěšný zákrok.

Ve zbývajícím průběhu měli mírnou herní převahu hosté a domácí pouze čekali na rychlé brejky, ten nejnebezpečnější zakončil střídající Wolters ranou mimo. Excelsior se ještě snažil alespoň snížit, nicméně Zwinkelse ani jednou vážněji neohrozil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele