základní část, 28. kolo
02.04.2017 14:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 4:1

Důležitý záchranářský souboj nakonec lépe zvládl domácí Den Haag, který Rodu Kerkrade přehrál celkem snadno po výsledku 4:1 a posunul se na šestnáctou pozici s pětadvaceti body pouze o skóre za patnáctý Excelsior. Domácí celek rozhodl o svém úspěchu již v prvním poločase dvěma brankami, další přidal po změně stran a hosté jen v závěru snížili. V tabulce se navíc propadli na poslední osmnáctou příčku s třiadvaceti body o skóre za Go Ahead.

ADO měl naprosto snový vstup do zápasu a do vedení se dostal po necelých šedesáti sekundách hry. Po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek obdržel Sheraldo Becker krásnou přihrávku na pravou stranu od Maloneho a poté střelou ke vzdálenější tyči propálil brankáře van Leera. Stejný hráč mohl přidat druhou branku zhruba dvacet minut před koncem, když obdržel nádhernou kolmici za obranu, jenže skákavý míč nezpracoval.

Jeden z klíčových momentů se zrodil ve 28. minutě, kdy domácí zahrávali pokutový kop. Ten byl nařízen za ruku Kuma při zpracování, balón si vzápětí postavil Abdenasser El Khayati a nekompromisně zavěsil přesně k pravé tyči do protipohybu van Leera. Pět minut po změně stran mohl na druhé straně snížit Paulissen z přímého volného kopu z hranice pokutového území, ovšem s jeho střelou si perfektním zákrokem poradil gólman Šetkus.

Definitivně rozhodnuto bylo v 62. minutě, kdy se prosadil v poslední době probuzený japonský kanonýr Mike Havenaar. Devětadvacetiletý útočník se dostal k dorážce po střele z dvaceti metrů a zákroku van Leera, zblízka pak neměl problém dostat balón do sítě. O pět minut později chtěl podruhé v tomto střetnutí skórovat Becker, jenomže po ráně z úhlu mířil o několik decimetrů vedle. Den Haag se přeci jen prosadil počtvrté v 87. minutě.

Na načechraný centr Wolterse z levého křídla si naskočil Guyon Fernandez a hlavou z hranice brankového území s pomocí země pokořil strážce Rody. Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch za další dvě minuty. Po nahrávce od Auassara napřáhl z patnácti metrů střídající Mohamed El Makrini a táhlou střelou uklidil míč k zadní konstrukci, Šetkus se natahoval marně. Nicméně ani tento moment nemohl domácím zkazit radost z přesvědčivého vítězství.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele