základní část, 11. kolo
30.10.2016 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0:1

Alkmaar dokázal přerušit svou dlouhou sérii bez vítězství až nyní na půdě Den Haagu a určitě si zvednul sebevědomí před důležitým čtvrtečním soubojem Evropské ligy v Izraeli. Hosté rozhodli o svém hubeném jednogólovém vítězství až tři minuty před koncem, kdy se prosadil nejlepší střelec z poslední doby Robert Mühren. AZ se v tabulce Eredivisie posunulo na pátou pozici s devatenácti body, za čtvrtým Heerenveenem zaostává o body tři.

ADO naopak pokračuje ve svém mizerné šňůře, v posledních osmi střetnutích vybojovalo jen dva body a nebýt povedeného vstupu do soutěže, tak by okupovalo sestupové příčky. Momentálně je na jedenáctém místě s jedenácti body. Utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní, na obou výběrech byla vidět nervozita a v ofenzívě se jim stejně jako v předešlých duelech příliš nedařilo. Do první vážnější možnosti se dostali hosté.

Ve 24. minutě předvedl skvělé sólo Jahanbakhsh a těsně před pokutovým územím byl faulován. K následné exekuci přímého volného kopu se postavil Luckassen a dobře mířil k levé tyči, ovšem brankář Šetkus byl připraven a tento pokus dokázal zlikvidovat. Nicméně v úvodním dějství už nic dalšího nezvedlo jedenáctitisícové publikum ze sedadel, do druhého půle lépe vstoupili domácí. Ve 49. minutě mohl poslat Den Haag do vedení Havenaar.

Tento japonský ostrostřelec po centru z levé strany přehlavičkoval na hranici brankového území bránícího Ouwejana, jenže gólman Rochet předvedl tygří skok a dokázal zkrotit balón ve svých rukavicích. S přibývajícím časem se domácí více stahovali do defenzívy a naopak hosté přitlačili, do šancí se dostali v závěrečné desetiminutovce. Nejprve v 83. minutě vystřelil Johansson z ostrého úhlu a Šetkus musel předvést perfektní zákrok.

Na Alkmaar se usmála štěstěna o čtyři minuty později, kdy se v rozhodujícím okamžiku utkání prosadil Mühren. Ten po rychlé akci na pravé straně využil centru Jahanbakhshe a před brankářem Šetkusem tentokráte nezaváhal, z pěti metrů poslal chladnokrevně míč do sítě. Hosté se ve zbývajícím průběhu na žádný tlak nezmohli, v příštím kole se pokusí tuto porážku napravit doma s Tilburgem. AZ bude bojovat o další body ve šlágru s Ajaxem.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nervy až do konce zápasu, hodně vyrovnaný mač

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele