základní část, 10. kolo
24.10.2015 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Willem II - SC Heerenveen 2:2

Fotbalisté Heerenveenu stále nedokážou prolomit svou současnou krizi, po deseti ligových kolech mají na kontě jen jedno vítězství a nyní si na konto připsali svůj pátý remízový výsledek, když se rozešli smírně s Tilburgem v poměru 2:2. Ten také doposud vyhrál pouze jednou a je až na patnácté pozici se sedmi body, jeho sobotní protivník je na tom o jednu příčku lépe a má o jeden bod více.

Domácí v utkání hned dvakrát vedli, ovšem Heerenveen vždy dokázal srovnat krok. Tilburg měl šanci urvat tři body v samém závěru z pokutového kopu, ovšem v klíčovou chvíli selhal Wuytens. V úvodní dvacetiminutovce se hrálo z obou stran velmi opatrně, Tilburg se dostal do vedení z ničeho nic přesně v polovině prvního poločasu z první vážnější akce zápasu. Prosadit se dokázal Richairo Živković, který se letos trefil vůbec poprvé.

Ve 23. minutě vyslal parádní pas téměř z půlky Ojo, za obranu si naběhl právě Živkovič, všiml si lehce vyběhnutého gólmana Muldera a z první ho zhruba z dvanácti metrů ukázkově přeloboval. Heerenveen poprvé zahrozil sedm minut před přestávkou, kdy byl nejprve centr van Anholta odvrácen na hranici pokutového území a poté se do míče opřel Cavlan, jehož dobrý pokus tečovala domácí defenzíva na rohový kop.

Hosté se dočkali vyrovnávací trefy pět minut po přestávce. Larsson si na hranici pokutového území narazil se štěstím balón s Henkem Veermanem a poté ho zpětnou přihrávkou z levé strany našel na hranici brankového území, odkud Veerman propálil vše, co mu stálo v cestě. Po hodině hry rozehrál zajímavou standardní situaci z pravé strany Wuytens a do zakončení se už dostával Falkenburg, balón nakonec prolétl napříč pokutovým územím bez povšimnutí.

Willem znovu vedl v 73. minutě, když skóroval Lucas Andersen. Ten se po hlavičkovém souboji v pokutovém území dostal k míči, skvělou kličkou se zbavil padajícího protihráče a poté pohotově z osmi metrů zamířil přímo ke vzdálenější tyčce - 2:1. Tilburgu ale vydrželo vedení pouhých pět minut, na druhé straně se totiž prosadil Luciano Slagveer.

Po nádherné kolmici za obranu převzal balón střídající Marzo a vodorovnou nahrávkou na hranici brankového území našel právě Slagveera, který ve skluzu dopravil míč snadno do sítě. Smolařem utkání se stal v 88. minutě již zmiňovaný Wuytens. Ten si po faulu na Andersena v šestnáctce postavil míč na penaltový puntík, jenže zamířil jen do levé tyče a připravil tak svůj tým o plný bodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, willem-willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele