základní část, 8. kolo
03.10.2015 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - PEC Zwolle 0:1

Hráči Zwolle dokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Tilburgu a nakonec díky brance Ouasima Bouy těsně před koncem prvního poločasu zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. Hosté tak pokračují ve velmi dobrých výkonech v úvodu sezóny, v tuto chvíli mají na kontě sedmnáct bodů a minimálně do nedělního odpoledně se posunuli na třetí pozici. Tilburg naopak nenavázal na předchozí dva bodové zisky a v tabulce je až čtrnáctý se šesti body.

Už ve 3. minutě se dostali do vedení hosté, když zhruba z dvaceti metrů vypálil Falkenburg a gólman van der Hart skvělým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Po necelé půl hodině hry naopak mohlo skórovat Zwolle po rychlém brejku a následné kolmici za obranu. Balón poté převzal Becker a přihrávkou skrz pokutové území vybídl ke skórování nabíhajícího Veldwijka, který však z bezprostřední blízkosti nepřekonal fantastického brankáře Lamproua.

Ihned na to se do podobné situace dostal na druhé straně van der Velden, ovšem nikým neatakován neuspěl v tváří tvář proti skvělému hostujícímu strážci. Ve 41. minutě vypálil Becker na zadní tyč a Lamprou se opět zaskvěl výborným zákrokem, Zwolle se dočkalo vedení o dvě minuty později. K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se postavil Bouy, jeho ránu přizvedla zeď mimo dosah bezmocného Lamproua.

Po změně stran mohl vyrovnat slovenský útočník Němec, po standardce z pravé strany ale hlavičkoval o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče. V 56. minutě naopak zahrozilo opět PEC, když se v pokutovém území uvolnil Thomas a zvolil technickou střelu, další brilantní zákrok si na své konto opět připsal Lamprou. O osm minut později se Tilburgu naskytla dobrá možnost na vyrovnání, zahrávali totiž přímý volný kop z hranice šestnáctky.

K němu se postavil van der Velden a jen těsně zakroutil balón nad horní tyčku. Ve zbývajícím průběhu předváděli hosté dobrou defenzivní práci, konečnou remízu mohl nakonec zařídit Braber. Po dalekonosné ráně z dobrých pětatřiceti metrů vyrazil gólman Zwolle míč pouze před sebe, jenže dorážející Braber nezvolil nejlepší zakončení a míč zapadl do náruče van der Harta. Zwolle po reprezentační přestávce přivítá Vitesse, Willem zavítá na půdu Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dal bych kurz obráceně. Tip 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele