základní část, 6. kolo
19.09.2015 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Willem II - FC Utrecht 3:1

Fotbalisté Tilburgu se dočkali své první ligové výhry a v domácím prostředí dokázali porazit konkurenční Utrecht 3:1. V tabulce se posunuli na čtrnácté místo se ziskem pěti bodů a rozhodně si zvýšili sebevědomí. Hosté naopak prohráli poprvé po čtyřech zápasech a v sobotním utkání to měli opravdu hodně těžké. Situaci jim výrazně zkomplikoval jejich nejlepší střelec Sébastien Haller, který byl naprosto zbytečně vyloučen ke konci první půle.

Utrecht je v tabulce osmý se ziskem osmi bodů a na tento duel bude určitě chtít co nejdříve zapomenout. Domácí se dostali do vedení ve 26. minutě zásluhou Erika Falkenburga. Po krásném pasu z levého křídla přeskočil obránce a hlavičkoval zády k brance, míč pak zapadl přímo k pravé tyči a gólman Ruiter se po míči natahoval marně. Hostům vůbec nefungovala rozehrávka a Haller se téměř nedostal k míči, jeho frustrace vygradovala ve 41. minutě.

Na půlící čáře mu byl odpískán faul, jenže on zcela zbytečně v nepřerušené hře nakopl protihráče do lýtka a zaslouženě odešel předčasně do sprch. Nicméně hostům se ihned po přestávce podařilo vyrovnat i v oslabení. Po nádherné kolmici Janssena se k míči na pravé straně dostal Nacer Barazite a zkusil z ostrého úhlu vypálit, tvrdou ranou nakonec propasíroval balón do sítě pod gólmana Lamproua.

Utrecht se v dalším průběhu snažil bránit, jenže úlohu mu hodně zkomplikovala vlastní branka z 53. minuty. Po přihrávce Andersena na pravou stranu převzal míč van der Struijk a z patnácti metrů technicky vystřelil, jeho pokus nešťastně tečoval přímo ke vzdálenější tyčce Louis Nganioni. Domácí definitivně zlomili odpor soupeře v 69. minutě, kdy přidal třetí gól Tilburgu Robbie Haemhouts.

Na levé straně to skvěle udělal Andersen, který si navedl míč do pokutového území a potom zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování Haemhoutse. Ten pálil z první a jeho kroucená rána nakonec zapadla k tyčce. Utrecht se pokusí toto zaváhání napravit v příštím kole doma s trápícím se Cambuurem, Tilburg zavítá na půdu De Graafschapu a proti týmu, který ještě nezískal ani bod, bude považován za mírného favorita.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, www.fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele