základní část, 31. kolo
17.04.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Willem II - ADO Den Haag 0:2

Hráči Tilbrugu nedokázali bodovat ani v zápase s Den Haagem a v Eredivisii prohráli už pošesté v řadě, jejich naděje na přímou záchranu se tak opět zkomplikovala. Domácí výběr má na kontě stále pětadvacet bodů a nachází se na patnáctém místě, ovšem po posledním nedělním duelu ho ještě může přeskočit konkurenční Excelsior, který je za ním o skóre. Den Haag po výhře 2:0 prozatím poskočil na desátou příčku s jednačtyřiceti body.

Přitom Tilburg byl v zápase jasně lepším výběrem a svého soupeře přestřílel v poměru 14:2! Hosté vypálili přímo na domácí branku pouze jednou, jenže kvůli vlastní brance Franka van der Struijka zvítězili o dva góly. V úvodní dvacetiminutovce byl k vidění velmi opatrný průběh a hosté se dostali do vedení z ničeho nic přesně ve 20. minutě, kdy v úvodní vážnější příležitosti tohoto střetnutí skóroval japonský útočník Mike Havenaar.

Tento tradiční ostrostřelec Den Haagu se letos v Eredivisii prosadil již popatnácté, když si po pasu Schakena z pravé křídla naběhl na bližší tyč a hlavou z blízka z hranice pokutového území zamířil nikým nehlídán přímo ke vzdálenější tyči, brankář Lamprou neměl sebemenší šanci zasáhnout. Až do konce úvodního dějství se nic zajímavého nestalo, domácí výběr byl blízko vyrovnání sedm minut po přestávce.

Po centru z pravé strany od Joppena se ocitl na hranici brankového území osamocený Falkenburg, jenže zblízka trefil rukavice brankáře Zwinkelse. Stejný hráč o pár minut později tentokráte minul hostující branku o pár decimetrů, v 58. minutě spálil Falkenburg i svou třetí tutovku v krátkém sledu, když z pěti metrů svatyni Den Haagu trestuhodně přestřelil. Proto vzápětí přišel na druhé straně trest v podobě druhé rozhodující trefy.

Po dlouhém nákopu Duplana z nějakých pětačtyřiceti metrů se snažil odhlavičkovat míč do bezpečí van der Struijk, jenže z dvanácti metrů ho pouze lízl hlavou a ten nakonec k překvapení brankáře Lamproua zapadl za jeho záda přesně k levé tyči. Domácí se ve zbývajícím průběhu již na žádnou odpověď nezmohli, v příštím kole budou bojovat o důležité body na půdě posledního Cambuuru. Den Haag před vlastním publikem přivítá favorizovaný Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by book počítal s možností , že to Haag nevypustí- bráno podle vypsaného kurzu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele