základní část, 1. kolo
11.08.2015 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SC Heerenveen - BV De Graafschap 3:1

Heerenveen na úvod sezóny potvrdil roli favorita a nováčka ligy z Doetinchemu porazil 3:1. Domácí kouč Dwight Lodeweges nasadil do hry novou posilu Mitchella te Vredeho, o němž před utkáním hovořil, že bude patřit k jeho útočným esům, a měl pravdu. I když dva góly nakonec vstřelil jeho kolega Simon Thern.

De Superfriezen byli na hřišti určitě lepším týmem. Od úvodních minut měli utkání pod kontrolou, mrzet je může snad jen fakt, že Vincent Vermeij osm minut před koncem snížil, a pokazil tak brankáři Erwinovi Mulderovi jeho první čisté konto v novém klubu. Na hostujícím týmu jinak byla vidět nervozita.

De Graafschap postoupil do nejvyšší soutěže po třech letech. A jako by se své premiéry trošku zalekl. Především útočník te Vrede, nová akvizice z Feyenoordu, a záložník Slagveer, mu už zkraje dosti zatápěli. V 7. minutě se podařilo skórovat Slagveerovi, jenže tomu branka nebyla uznána kvůli předchozímu faulu v šestnáctce.

Poté se do vápna vřítil te Vrede, ovšem jeho slaboučký pokus zneškodnil gólman Jurjus. Ten si vybral bohužel pro hosty hodně slabou chvilku ve 23. minutě. Během rozehrávky si totiž vůbec nerozuměl se spoluhráčem Kaakem, jemuž adresoval mizernou přihrávku, a toho využil Thern, jenž bez problémů zacílil.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 36. minutě Slagveer unikl po pravé straně, přihrál poté na hranici malého vápna, kde si te Vrede počínal důrazně, ale čistě, a z blízkosti prostřelil Jurjuse. De Graafschap mohl korigovat těsně před obrátkou po chybě domácí obrany, jenže Kabasele z vyložené pozice napálil jen gólmana Muldera.

V 54. minutě bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Van den Boomen z levé strany poslal centr na bližší tyč, kde Thern chytrou hlavičkou přeloboval vyběhnuvšího Jurjuse. Heerenveen se ale tímhle průběžným výsledkem jako by dost uspokojil. A například Koolhofova střela z 25 metrů málem zamířila do branky.

Hosté se čím dál více osmělovali, Mulder rozhodně nemohl být mezi třemi tyčemi v klidu. Vermeij například po rohovém kopu zamířil na bližší tyči jen těsně nad a střídajícího Banninka, jenž operoval naopak na zadní tyči, vychytal reflexivně na brankové čáře až heerenveenský muž v rukavicích. V 82. minutě už ale na hlavičku Vermeije prostě nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele