základní část, 31. kolo
16.04.2016 18:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 1:1

Vitesse Arnhem sahalo v důležitém zápase o kvalifikaci Evropské ligy s konkurenčním Heracles po všech třech bodech, ovšem nakonec kvůli inkasované brance zhruba deset minut před koncem získalo pouze bod po remíze 1:1. Domácí celek se tak stále nachází na sedmé pozici s pětačtyřiceti body, Almelo má na kontě devětačtyřicet bodů a propadlo se na šesté místo o skóre za Utrecht, který ještě má duel k dobru.

Úvodní poločas nebyl nijak zajímavý na vyložené šance a věci se začaly dít až po změně stran. Hosté měli herně lehce navrch a více se dostávali před brankáře Rooma, do první vyložené příležitosti se probojovali ihned po přestávce ve 47. minutě. Skvěle to udělal Wouter Weghorst, který se ve středovém kruhu dokázal zbavit bránícího van der Werffa, ale následně uspěchal koncovku a své sólo zakončil těsně vedle levé tyče.

Domácí udeřili z ničeho nic o minutu později, kdy gólový účet zápasu otevřel Milot Rashica. Ve středu hřiště to výborně udělal Kazaišvili, který na levé straně uvolnil Ota. Ten poté přihrával do pokutového území a míč prošel až k volnému Rashicovi, který ho z první napálil po zemi přesně k levé tyčce do protipohybu brankáře Castra. V dalším průběhu domácí dobře bránili a hosté se nemohli dostat do vážnější příležitosti.

Vitesse mohlo navýšit svůj náskok v 79. minutě, jenže po dobré práci na pravém křídle a následné šajtli z dvaceti metrů minul Kazaišvili vzdálenější tyč o pár decimetrů. Heracles dokázalo vyrovnat o dvě minuty později z pokutového kopu. Do hlavičkového souboje se dostal Weghorst s Yeinim a druhý jmenovaný nešťastně zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, rozhodčí Nijhuis bez váhání ukázal na penaltový puntík.

Na ten si postavil balón právě Weghorst a nekompromisní ranou k levé tyči rozvlnil síť. Domácí brankář Room sice vystihl směr střely, ale na míč již nedosáhl. Weghorst si na konto připsal už svou jedenáctou trefu v letošním ročníku Eredivisie. O pět minut později dokonce hosté mohli otočit vývoj sobotního duelu, vlastní branku si málem vstřelil Kašia. Po pasu z pravého křídla totiž zasáhl ve skluzu míč a ten se zastavil až o tyč, ve zbývajících minutách už k žádnému většímu vzrušení nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele