základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
1 : 3
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 1:3

Fotbalisté Utrechtu dokázali napravit minulé dva neúspěchy v lize i ve finále národního poháru a nyní díky fantastické závěrečné dvacetiminutovce vyhráli na půdě Arnhemu po výsledku 3:1. Díky tomu si udrželi šanci na čtvrtou příčku zaručující přímou účast v předkole Evropské ligy a o ní si to rozdají v závěrečném kole právě s konkurenčním Alkmaarem, který musí porazit o více jak dva góly. Domácím se naopak účast v pohárové Evropě vzdálila.

V tuto chvíli klesli až na desátou pozici s pětačtyřiceti body, na osmé místo zaručující kvalifikaci o EL ztrácí dva body. Na závěr soutěže tak potřebují vyhrát na půdě Twente a ještě doufat, že jejich konkurenti zaváhají. Utrecht skončí nejhůře šestý, s třiapadesáti body ztrácí na Alkmaar body tři a před Heracles má náskok dvou bodů. Do utkání lépe vstoupilo Vitesse, které se po úvodním tlaku dostalo do vedení po půl hodině hry.

První větší možnost si vypracovalo v 8. minutě, kdy se k odraženému míči dostal Solanke a zblízka nedokázal propálit vyběhnuvšího gólmana Bednareka. Ve 30. minutě otevřel gólový účet zápasu Guram Kašia, který po centru z levého křídla využil obrovského závaru a po několika odrazech nakonec zblízka ze tří metrů dopravil míč po zemi do sítě. O dvě minuty později hlavičkoval na druhé straně nebezpečně Kum, ale horní tyčku těsně minul.

Další možnosti byly k vidění až po změně stran. Zhruba deset minut po přestávce se ocitl ve stoprocentní možnosti Lelieveld, nicméně jeho střelu zablokoval na poslední chvíli svým tělem obětavý Joosten. Nejzajímavější momenty se zrodily ve druhé polovině druhého dějství. Nejprve v 66. minutě mířil Rashica těsně nad levý horní růžek, o dvě minuty později na druhé straně vychytal brankář Room unikajícího Hallera a poté dorážející Strieder zamířil těsně vedle.

Ihned na to se Room vytáhl s naprosto fantastickým zákrokem proti nůžkám Hallera, ovšem v 74. minutě již inkasoval. Na levé straně to výborně udělal Kum, který poté zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Nacera Barazitho a ten technickou střelou z deseti metrů zamířil přímo do pravého horního růžku - 1:1.

Hosté otočili vývoj o 11 minut později, když se po rohovém kopu Baraziteho prosadil hlavou z hranice brankového území střídající Ruud Boymans. Vitesse se v závěrečných minutách ještě snažilo alespoň vyrovnat, avšak jejich odpor definitivně odrazil v 88. minutě Ramon Leeuwin. Ten upravil na konečných 3:1 pro Utrecht po rohovém kopu Ludwiga z pravé strany a následné hlavičce ke vzdálenější tyči, Room byl znovu naprosto bezmocný.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele