základní část, 10. kolo
25.10.2015 14:30 CET
1 : 3
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 1:3

Fotbalisté Ajaxu dokázali ve šlágru kola zvítězit na půdě Arnhemu a udrželi se na čele tabulky s pětadvaceti body o skóre před druhým Feyenoordem. Domácí se sice dostali necelých deset minut po přestávce do vedení, ovšem hosté v závěrečné dvacetiminutovce vstřelili hned tři branky a nakonec zvítězili 3:1. Vitesse má na kontě sedmnáct bodů a v Eredivisii se nachází na pátém místě o skóre před šestým Zwolle.

Do první větší příležitosti se dostali domácí ve 12. minutě, kdy z levé strany pokutového území vypálil Olijnyk a brankář Cillessen u bližší tyče skvěle vyrazil balón na rohový kop. Po necelé půl hodině hry dostal přihrávku na levou stranu Younes, pronikl do pokutového území a zpětnou nahrávkou na hranici brankového území vybídl ke skórování nabíhajícího Riechedlya Bazoera, který ve vyložené možnosti pouze trefil brankáře Rooma.

Pět minut před přestávkou prokázal svůj přehled Kašia a vystřelil technicky ke vzdálenější tyčce, Cillessen famózním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Vitesse vstřelilo úvodní branku v 54. minutě. Valeri Kazaišvili vybojoval míč proti dvěma protihráčům a vypálil ze čtrnácti metrů, balón se pak odrazil od zad Veltmana a s pomocí pravé tyče doputoval za brankovou čáru.

Hostům se podařilo vyrovnat v 71. minutě. Po přímém volném kopu z pravé strany zakončoval zblízka Veltman, míč se odrazil od tyče k brankáři Roomovi a ten ho vyrazil před sebe. Nicméně k balónu se na hranici brankového území nakonec probojoval Viktor Fischer a zakončil k levé tyčce. Amsterdamský výběr otočil vývoj utkání o dvě minuty později, kdy se prosadil Bazoer.

Ten na pravé straně šestnáctky přetlačil na hranici pravidel van der Werffa a z ostrého úhlu propálil se štěstím gólmana Rooma. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého výběru v 77. minutě, kdy vystřelil z hranice pokutového území a nakonec orazítkoval pravou tyčku. O pět minut později vypálil na druhé straně z osmnácti metrů aktivní Kazaišvili a jeho dobrá rána proletěla těsně nad horní tyčkou hostující svatyně.

O minutu později zahrozil z rychlého brejku Ajax. Po přihrávce Younese prodlužoval Lasse Schöne balón na hranici brankového území, kde vypálil střídající Hendriks a brankář Room si na konto připsal výtečný zákrok. Gólovou tečku za utkáním udělal v 86. minutě Schöne. Po nádherné kolmici za obranu pelášil po pravé straně Hendriks a svým pasem našel před brankou nabíhajícího dánského záložníka, který akrobaticky ze sedmi metrů rozvlnil síť - 1:3.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele