základní část, 30. kolo
09.04.2016 19:45 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 2:2

Fotbalisté Vitesse Arnhem nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Den Haagu a nakonec mohli být rádi, když vybojovali alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2. V zápase hned dvakrát prohrávali, nicméně rozhodující trefu vsítili v nastaveném čase zásluhou Denyse Olijnyka. V tabulce tak zůstávají na sedmé pozici se čtyřiačtyřiceti body a přeskočit je ještě může Nijmegen, hostům prozatím patří desáté místo s osmatřiceti body.

Den Haag se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti už v 7. minutě a prosadil se tradiční japonský ostrostřelec Mike Havenaar, který letos v Eredivisii skóroval již počtrnácté. Po centru z pravé strany se krásně uvolnil v šestnáctce soupeře a poté hlavou rozvlnil síť, brankář Room byl naprosto bezmocný. Po necelé čtvrthodině hry měl na kopačce vyrovnání Rashica, ale po samostatném úniku na pravé straně trefil pouze ruku brankáře Hansena.

Přesně po dvaceti minutách hry mohl zvýšit vedení hostujícího výběru Schaken, ovšem jeho střelu z pravého křídla dokázal Room zlikvidovat. Arnhemu se podařilo vyrovnat deset minut před přestávkou. Guram Kašia si po pasu z pravé strany od Bakera naběhl do šestnáctky soupeře a hlavou zamířil k levé tyči mimo dosah Hansena. Domácí vsítili vedoucí branku deset minut po změně stran, ta ale nemohla být uznána kvůli signalizovanému ofsajdu.

O pár minut později předvedl hezké sólo Kazaišvili, jenže jeho pokusu chyběla přesnost a Hansen dokázal zkrotit balón ve svých rukavicích. Den Haag šel znovu do vedení krátce po odehrané hodině hry, kdy do vlastní sítě zamířil obránce Vitesse Maikel van der Werff. Po vysokém nakopnutém balónu vracel míč brankáři Roomovi, jenže ten jeho záměr nepochopil a balón nakonec nečekaně skončil za zády domácího strážce - 1:2.

Zhruba deset minut před koncem se po teči hostující defenzívy tlačil do zakončení Ibarra, avšak k míči měl blíže gólman Hansen a doslova ho ukradl dotírajícímu hráči z kopačky. Vitesse nakonec udeřilo v první nastavené minutě, kdy k radosti domácího publika skóroval střídající Olijnyk. Ten pobyl na hřišti sotva deset minut a hned se odhodlal ke střele z hranice pokutového území, míč nakonec zapadl přesně k pravé tyčce.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele