základní část, 8. kolo
03.10.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Utrecht 1:0

Excelsior dokázal v domácím prostředí překvapit dobře hrající Utrecht a do tabulky si připsal svůj druhý letošní tříbodový zisk, v Eredivisii se posunul na dvanácté místo s osmi body. Hosté z Urechtu prodloužili své čekání na vítězství na tři ligové duely, v Eredivisii mají na kontě o bod více a jsou desátí. Vyrovnané utkání rozhodl pokutový kop ze 74. minuty, který s přehledem proměnil Jeff Stans.

V úvodní půl hodině se hrálo z obou stran velmi opatrně, ve 33. minutě poprvé zahrozil Utrecht. V pokutovém území se dostal ke střele zcela osamocený Ramselaar, jenž ve velmi dobré pozici zamířil vysoko nad. O minutu později se do obrovské možnosti probojovali také domácí, když z otočky z voleje vypálil z hranice pokutového území Kuwas. Jeho ránu přizvedl jeden ze spoluhráčů ramenem a gólman Ruiter si na konto připsal brilantní zákrok.

Hosté spálili svou největší možnost prvního poločasu v 39. minutě. Po nádherné přihrávce upaloval sám po pravé straně šestnáctky Klaiber, dostal se však do ostrého úhlu a z blízkosti již brankáře Muyterse nepropáli. O tři minuty později se na druhé straně znovu blýskl Ruiter, který zkušeně vykryl úhel Karamimu uvnitř pokutového území a znovu podržel svůj tým. Po změně stran tempo hry opadlo, Excelsior mohl skórovat krátce po hodině hry.

Na levé straně utekl všem van Mieghem a adresoval přihrávku před branku na van Weerta, před kterým jeden z hostujících hráčů odkopl balón na poslední chvíli do zámezí. Rozhodující okamžiky tohoto duelu byly k vidění v rozmezí 73. - 74. minuty. Janssen na pravé straně pokutového území v blízkosti brankové čáry neobratně fauloval van Weerta, za svůj zákrok obdržel žlutou kartu a navíc byl nařízen pokutový kop.

Míč si na penaltový puntík postavil Stans a nádhernou střelou k levé tyči do horní poloviny branky nedal Ruiterovi šanci na úspěch, i když ten vystihl směr střely. Utrecht až do závěrečného hvizdu nedokázal jedinkrát ohrozit domácí svatyni a domů tedy odjíždí s prázdnou. Za čtrnáct dní po reprezentační přestávce přivítá v domácím prostředí nováčka z Rody, SBV zavítá na půdu mistrovského PSV.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele