základní část, 23. kolo
14.02.2016 14:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - ADO Den Haag 2:4

Fotbalisté Den Haagu potvrdili úlohu favorita v souboji s Excelsiorem a v důležitém souboji o záchranu si na jeho půdě připsali velmi cenné tři body po výhře 4:2. V tabulce se posunuli na jedenácté místo s třiceti body a navázali na předchozí dobré výsledky. Naopak domácí SBV stále čeká na své první vítězství ve druhé polovině sezóny, po dvou předchozích remízách tentokráte nebodovalo a v Eredivisii je na šestnácté příčce s devatenácti body.

Utkání bylo jako na houpačce. Hosté šli brzy do vedení, ovšem Excelsior díky dvěma brankám Toma van Weerta duel otočil. Nicméně závěr nedělního střetnutí opět patřil Den Haagu, který v závěrečné čtvrthodině skóroval hned třikrát. Domácí potkaly hned tři nepříjemné zprávy v úvodní čtvrthodině. Nejprve inkasovali již v 9. minutě, kdy po skvělé práci Duplana na levé straně a následné sražené přihrávce skóroval z pěti metrů Kevin Jansen.

Po necelých patnácti odehraných minutách musel nejprve vynuceně opustit hřiště Kuwas, poté se Excelsioru zranila brankářská jednička Filip Kurto, který byl odnesen na nosítkách a místo něj se mezi tři tyče postavil Tom Muyters. Naděje na lepší časy svitla ve 24. minutě. Po nádherném pasu Auassara z levé strany šel do skluzu van Weert a lehkou tečí z deseti metrů usměrnil míč přesně k levé tyčce. Domácí mohli otočit vývoj utkání krátce po odehrané půlhodině, ale po velkém závaru v pokutovém území hostů nakonec míč do sítě nedostali.

V nastavení úvodního dějství ještě zahrozil domácí Bruins z přímého volného kopu z levé strany, avšak jeho kroucená rána minula o decimetry vzdálenější tyčku. SBV se zaslouženě dostalo do vedení v 69. minutě. Auassar založil rychlý protiútok a poté přenesl balón na druhou stranu střídajícímu Elbersovi. Ten následně sklepl míč pro nabíhajícího van Weerta, který ranou k levé tyči skóroval podruhé v zápase.

Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí dlouho čekat a o devět minut později bylo znovu vyrovnáno. Po dlouhém nákopu Maloneho a následné prodloužené hlavičce Mika Havenaara propálil Dennis van der Heijden tvrdou ranou z hodně ostrého úhlu gólmana Muyterse. Stejný hráč skóroval podruhé v utkání za dalších osm minut a vrátil tak svému celku vedení, stal se tedy hlavním hrdinou zápasu.

Tentokráte po dalším sklepnutí hlavou od Havenaara utekl na pravé straně a krásnou střelou ke vzdálenější tyčce nedal Muytersovi šanci ani tentokráte. Počin van der Heijden je ještě neuvěřitelnější, protože na hřiště přišel až v 77. minutě a navíc si v dresu Den Haagu odbyl svůj debut. Gólovou tečku za utkáním udělal kanonýr Havenaar v 89. minutě, kdy po rohovém kopu Duplana z levé strany rozvlnil hlavou síť z osmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele