základní část, 29. kolo
03.04.2016 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Roda JC - SC Heerenveen 1:2

Fotbalisté Heerenveenu nakonec zvládli lépe duel na půdě konkurenční Rody a přerušili svou sérii tří zápasů bez vítězství, svého soupeře zdolali 2:1 až brankou ve druhé nastavené minutě. Kerkrade sice v boji o záchranu nepřidalo žádné další důležité body, ale díky zaváhání ostatních konkurentů má na čtrnácté pozici stále náskok šesti bodů na barážovou pozici. Heerenveenu patří třinácté místo se sedmatřiceti body.

Úvodní dějství nebylo nijak zajímavé pro diváky, oba výběry dělaly chyby v rozehrávce a k vidění byla pouze jedna gólová možnost. Dostali se do ní hosté zhruba deset minut před přestávkou, kdy po pasu z pravé křídla vypálil z deseti metrů obránce Marzo a brankář van Leer musel skvělým zákrokem vyrazit balón do bezpečí. Do druhého poločasu lépe vstoupil Heerenveen, který se nakonec v 51. minutě dostal do vedení.

Po výtečném pasu Slagveera z pravé strany se na zadní tyči ocitl Arber Zeneli a hlavou z hranice brankového území zamířil přímo ke vzdálenější tyčce, brankář van Leer byl tentokráte bez šance na úspěch. Od tohoto momentu začali být domácí aktivnější a poprvé zahrozili v 57. minutě. K přímému volnému kopu se postavil van Duinen a jeho skákavý pokus mířil k tyči, ovšem brilantní zákrok předvedl gólman Mulder a zkrotil balón ještě před brankovou čarou.

Kerkrade dokázalo vyrovnat o devět minut později zásluhou Toma van Hyfteho. Po přihrávce na levou stranu vystřelil z hranice pokutového území střídající Peterson a jeho kroucený pokus orazítkoval pravou tyč. Od ní se balón odrazil ke zcela volnému van Hyftemu, který bez větších potíží skóroval po zemi z pěti metrů. Roda dokonce mohla otočit vývoj nedělního zápasu v 81. minutě, kdy se do obrovské možnosti dostal znovu van Hyfte.

Ten po pasu Petersona z levé strany střílel ze dvou metrů, jenže tentokráte v zakončení selhal a míč trestuhodně poslal nad horní tyčku. Hosté z ničeho nic udeřili v nastavení a nakonec tak převrhli misky vah na svou stranu. O nádhernou trefu se postaral Branco van den Boomen, který vystřelil z přímého volného kopu z levé strany a z téměř nemožného úhlu zakroutil míč přesně ke vzdálenější tyči, van Leer se pouze naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele