základní část, 13. kolo
21.11.2015 18:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Roda JC - PEC Zwolle 0:5

Nováček z Rody naprosto nezvládl vstup do Eredivisie po čtrnáctidenní reprezentační pauze a v domácím prostředí utrpěl obrovský debakl se Zwolle v poměru 0:5. Hosté rozhodli o své výhře již v úvodní čtvrthodině, kdy skórovali hned dvakrát, další dva góly si schovali do úvodní patnáctiminutovky druhého dějství. Kerkrade je v tabulce třinácté se čtrnácti body, PEC přerušilo svou nelichotivou bilanci z poslední doby a je páté s jednadvaceti body.

Zwolle otevřelo skóre utkání už ve 4. minutě, kdy po hezké přízemní kombinaci na levé straně dostal přihrávku do středu pokutového území Wouter Marinus a bez větších obtíží trefil z deseti metrů poloodkrytou domácí svatyni. Hosté zvýšili své vedení ve 14. minutě. Na pravé straně pronikl do pokutového území Ryan Thomas a byl jasně podkopnut Dijkhuizenem, míč si na puntík postavil právě faulovaný novozélandský záložník.

Thomas proměnil pokutový kop s naprostým přehledem do protipohybu gólmana van Leera, zamířil do levé části pod horní tyčku. Roda se poprvé ozvala až po necelých dvaceti minutách, když Begois vyrážel přízemní pokus na rohový kop. Následně v dobré pozici hlavičkoval Boakye, jenže nezamířil vůbec dobře a uklidil balón vysoko nad. V závěrečné desetiminutovce nepůsobili příliš jistě oba gólmani.

Nejprve zaváhal hostující Begois při dvou rohových kopech soupeře a mohl být rád, že nelovil balón ze sítě, ve 40. minutě zaskakoval za chybujícího van Leera až na brankové čáře obránce Van Peppen. Dvě minuty před přestávkou vyrobila hrubku defenzíva Zwolle a brankář Begois tentokráte svůj tým podržel, když brilantně na poslední chvíli odzbrojil Faika. Hosté pojistili svůj náskok ve 47. minutě, podruhé v zápase skóroval Thomas.

Ten po hrubce domácí obrany dostal zpětnou přihrávku na hranici šestnáctky a následně nikým neatakován krásně vystřelil přímo do levého horního rohu. O dvě minuty později se s dalším skvělým zásahem jednoruč vytáhl gólman Begois, o pár minut později skončil lob Larse Veldwijka o pár decimetrů vedle pravé tyče. Stejný hráč se prosadil přesně po hodině hry.

Po plachtícím pasu van Hintuma se Veldwijk zjevil před nejistým van Leerem a jemnou tečí usměrnil balón k levé tyčce - 0:4. Konečnou podobu výsledku stanovil střídající kanonýr Stefan Nijland v 90. minutě. Ten přetlačil na hranici vápna protihráče a poté ukázkovým lobem překonal bezmocného domácího strážce.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele