základní část, 6. kolo
20.09.2015 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Roda JC - Feyenoord Rotterdam 1:1

Fotbalisté Feyenoordu tentokráte nedokázali potvrdit úlohu favorita a v souboji s nováčkem z Rody uhráli pouze bod po remíze 1:1. Rotterdamský celek se tak poprvé v sezóně podělil se svým protivníkem o body a prozatím mu patří čtvrté místo s třinácti body. Roda ukázala, že cílem nemusí být pouze záchrana a v tabulce drží šesté místo s jedenácti body. Feyenoord šel sice po dvaceti minutách do vedení, Kerkrade ale záhy vyrovnalo a pak už branka nepadla.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo z obou stran velmi opatrně a hosté se v podstatě dostali do vedení ze své první vážnější akce. Po centru Karsdorpa z levé strany se ve středu pokutového území uvolnil Michiel Kramer a tvrdou hlavičkou zamířil z deseti metrů k pravé tyči, gólman van Leer se po míči natahoval marně. Nicméně domácí zbraně nesložili a od této chvíle začali útočit, vyrovnat se jim podařilo již ve 27. minutě.

K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Hicham Faik a nádherně obstřelil zeď, míč pak překrásně zapadl do vzdálenějšího horního rohu a gólman Vermeer nemohl dělat prakticky nic. Dvě minuty před přestávkou se odhodlal ke střílenému centru z levé strany Kongolo a jeho padáček se snesl až na břevno domácí svatyně, od kterého se odrazil do zámezí. Roda mohla otočit vývoj tohoto střetnutí ihned po změně stran.

Ve 47. minutě dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území van Peppen a tvrdě vypálil, Vermeer s vypětím všech sil odvrátil míč do bezpečí. V dalších minutách hosté tvořili hru, nicméně Roda disponovala precizní prací v defenzívě a soupeře k téměř ničemu nepustila, navíc sama hrozila z brejků. Rotterdamský výběr byl nucen pálit z větší vzdálenosti, nicméně jeho pokusy se mezi tři tyče vešly jen zřídkakdy.

Ve třetí nastavené minutě mohl rozhodnout o vítězství hostujícího výběru zkušený pětatřicetiletý útočník Dirk Kuijt. Po centru z pravé strany hlavičkoval z ostrého úhlu nad sebe, míč se pak svezl po břevně až na zadní tyč a tam jen do zámezí mířil nabíhající Kamer. Feyenoord v příštím utkání přivítá Zwolle a bude to souboj o čelo tabulky, Roda se pokusí na nedělní úspěch navázat na půdě trápícího se Twente.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele