základní část, 12. kolo
06.11.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 1:1

Oba dva sobotní protivníci nemají v poslední době nijak oslnivou formu a nerozhodnému výsledku 1:1 se tak není třeba divit. O něco spokojenější bude domácí výběr. Ten šel sice velmi brzy do vedení, jenže hosté ještě do poločasu srovnali a Roda dobrou půlhodinu dohrávala utkání v deseti bez vyloučeného Tomiho Juriče. Kerkrade se stále prozatím nachází na desátém místě se čtrnácti body, Den Haag je dvanáctý a má o dva body méně.

Úvod zápasu rozhodně nenabídl nijak strhující průběh, nicméně i tak se domácí dostali do vedení už v 11. minutě. Po centru z levé strany od Faika si naběhl až na hranici brankového území nikým nehlídaný Tom van Hyfte a akrobaticky z první propálil gólmana Hansena, i když ten si na balón lehce sáhl. Hosté mohli vyrovnat ve 25. minutě, jenže po přímém volném kopu z hranice pokutového území skvěle zasáhl gólman van Leer.

Den Haag s blížícím se koncem prvního poločasu zvyšoval svou aktivitu, v 39. minutě se poprvé ozval japonský kanonýr Mike Havenaar. Ten vypálil z hranice šestnáctky a brankář van Leer se opět musel vyznamenat se skvostným zákrokem. Stejný hráč se nakonec prosadil o dvě minuty později a vsítil už svůj osmý ligový gól. Osmadvacetiletý útočník si naběhl do středu pokutového území a zcela osamocen poslal balón po zemi do sítě - 1:1.

Po změně stran se hrálo z obou stran opatrně, utkání oživila až červená karta v 63. minutě. Domácí Jurič totiž hodně nevybíravými slovy počastoval hlavního arbitra Braamhaara a ten ho bez milosti poslal předčasně do sprch. Hosté byli velmi blízko otočení vývoje o šest minut později. Na levé straně pokutového území převzal balón Jansen a adresoval balón před branku na zcela volného Havenaara.

Gólman van Leer dokázal lehkou tečí prodloužit balón před sebe, japonský útočník se i tak dostal k zakončení z osmi metrů a až na brankové čáře musel výtečně odkopnout balón do bezpečí Sankoh. Do poslední větší možnosti zápasu se dostali oslabení domácí v 83. minutě. Po rychlém brejku vymyslel Gyasi skvělou kolmici za hostující defenzívu, do zakončení z pravé strany se probojoval van Son, který vzdálenější tyčku minul zhruba o metr a výsledek páteční předehrávky se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele