základní část, 28. kolo
19.03.2016 19:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Willem II 4:1

Zwolle dokázalo po minulém zaváhání na půdě Twente v poměru 1:2 bez větších potíží porazit zachraňující se Tilburg po výsledku 4:1 a uštědřilo mu tak třetí porážku v řadě za sebou. Hosté z předchozích tří duelů mají na kontě nulový bodový zisk s hrozivým skóre 1:10, v tabulce jsou stále na patnácté pozici s pětadvaceti body. Naopak PEC po dalším domácím vítězství prozatím poskočilo na sedmou příčku s jednačtyřiceti body.

Domácí se mohli dostat do vedení již v 5. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů postavil Marinus a brankář Lamprou dokázal skvělým zákrokem vyrazit míč do strany. PEC se dostalo do vedení v 18. minutě. Po odvráceném rohovém kopu a následné přihrávce pod sebe se odhodlal ke střele z pětadvaceti metrů Dirk Marcellis a trefil se náramně ke vzdálenější tyči, Lamprou se pouze prolétl vzduchem.

O pět minut později pojistil vedení Zwolle Queensy Menig, který si na hranici pokutového území narazil balón s Larsem Veldwijkem a poté pronikl do šestnáctky soupeře, odkud vypálil z deseti metrů k bližší tyči do protipohybu hostujícího strážce. Tilburgu svitla naděje na bodový zisk osm minut před přestávkou, kdy se po pasu Achenteha z levého křídla uvolnil uprostřed pokutového území Erik Falkenburg a hlavou se trefil přímo k pravé tyčce.

Po změně stran se hrálo z obou stran opatrněji, Zwolle se dostalo znovu do dvoubrankového vedení po hodině hry. Přízemní pas z pravé strany propadl až na zadní tyč až k osamocenému Veldwijkovi, který neměl problém se zakončením do odkryté svatyně. Zwolle bylo při chuti i v dalších minutách a čtvrtou branku mohlo přidat v 80. minutě. Jenže ta mu zatím unikla, po pasu z pravé strany a následné hlavičce nepropálil Stefan Nijland zblízka skvělého Lamproua.

Stejný hráč se nakonec dočkal gólu ve třetí nastavené minutě a uzavřel tak gólový účet tohoto střetnutí. Lam prošel s balónem až do šestnáctky soupeře, odkud ho přistrčil na volného Nijlanda. Ten poté vypálil technicky z levé strany zhruba z dvanácti metrů a parádně se trefil do pravého vzdálenějšího horního rohu. Zwolle v příštím kole zavítá na půdu druhého Ajaxu, Tilburg se doma pokusí překvapit rozjeté Twente.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, willem-ii.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty naše jedničko , co to zkoušíš, že máš zatím vypsané jen 2 zápasy, právě tento a ještě Twente- Alkmaar?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele