základní část, 9. kolo
18.10.2015 16:45 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 1:5

Asi nejhorší výkon v sezóně předvedli fotbalisté Zwolle. Ti měli svému soupeři co vracet, loni s ním totiž neuspěli v dodatečném play-off o Evropskou ligu. Vitesse ovšem znovu potvrdilo, že právě na tohoto soka se mu dlouhodobě daří, a podobně jako před reprezentační pauzou proti Groningenu i tentokráte skórovalo hned pětkrát.

Je pravda, že utkání hodně ovlivnilo správné vyloučení Ouasima Bouyeho z 50. minuty utkání. Olijnyka totiž ve vápně fauloval, jakmile byl ukrajinský záložník sám před brankářem van der Hartem, takže červená karta za zmaření vyložené brankové příležitosti byla na místě. Díky proměněné penaltě pak hosté vedli už o tři branky.

Takovou ztrátu už domácí v deseti dohnat nemohli, jakkoli by se mohlo zdát ještě všechno hratelné po prvním poločase. Ten daleko lépe vyšel právě Vitesse. Už v 7. minutě se ke standardce postavil Baker, zvolil přímé zakončení a jeho technická střela zaplula přesně k van der Hartově tyčce.

PEC ale o osm minut později srovnal, a to rovněž po přímém volném kopu. Lam se v šestnáctce nejlépe zorientoval, odrazil se k němu míč a z blízkosti v klidu překonal gólmana Rooma. Jenže autor tohoto gólu zavinil ve 21. minutě penaltu, do Rashicovy střely totiž ve skluzu položil ruku, a to v pokutovém území.

Nebylo co řešit, sudí van Boekel musel jednoduše ukázat na bílý puntík poprvé v zápase. I když van der Hart dokázal vystihnout směr Solankeho přízemního pokusu, na míč u tyčky prostě nedosáhl. Minutu před obrátkou se ještě trefil Kazaišvili, jenž potrestal obrovskou hrubici v rozehrávce od Beckera.

Když Olijnyk skóroval v 52. minutě z penalty, byl odpor domácího celku ze strany Vitesse definitivně zlomen. Hosté už si naprosto pohodlný náskok pohlídali. V 78. minutě pak uštědřil soupeři neoblíbeného búra ještě Rashica, který se na pravé straně objevil sám, vzal zakončení na sebe a poslal míč přesně na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hostující celek- favorit?- to nemůže projít.

Reagovat
smazaný uživatel

2 goly z penalty 2 poté co měli o 1 hráče v poli víc -

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele