základní část, 30. kolo
08.04.2016 20:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Roda JC 3:1

Fotbalisté PEC Zwolle dokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti Rodě Kerkrade a do tabulky si připsali důležité tři body, prozatím se posunuli na sedmou příčku se čtyřiačtyřiceti body. Přitom jejich vítězství se rozhodně nerodilo hladce, do kabin odcházeli s jednobrankovým mankem a teprve po změně stran otočili vývoj třemi brankami během půl hodiny. Roda tak zůstává na čtrnácté pozici s jednatřiceti body.

PEC poprvé zahrozilo už ve 3. minutě, kdy se ke střele z velké vzdálenosti propracoval Marinus, nicméně brankář van Leer dokázal balón s menšími problémy odvrátit do bezpečí. O tři minuty později mohlo jít na druhé straně do vedení Kerkrade, když se po přihrávce Žukova ocitl v obrovské možnosti Poepon, jenže rána mu nesedla a zasáhla pouze jednoho z bránících hráčů stojících na brankové čáře. Roda pokračovala v mírném tlaku a v 10. minutě znovu zahrozila.

Ke střele z hranice pokutového území se odhodlal van Duinen a jeho dobrý pokus skončil těsně vedle pravé tyče. Velmi zajímavý začátek utkání okořenil krátce po odehrané čtvrthodině domácí Queensy Menig, který se prosmýkl do šestnáctky soupeře po levé straně a nakonec chytře mířil na zadní tyč, ovšem ke skórování mu přeci jen chybělo několik decimetrů. Poté přišla hluchá pasáž a Roda opět zahrozila v závěrečné pětiminutovce první půle.

Nejprve ve 40. minutě vystřelil z přímého volného kopu Buijs a brankář van der Hart vyrazil míč brilantním zákrokem na rohový kop. Po jeho zahrání se u přední tyče zjevil hlavičkující Marcos Gullón a prudce zamířil k bližší tyči, van der Hart se k ní nestačil včas přesunout - 0:1. Nicméně domácí na sebe nenechali s vyrovnáním čekat příliš dlouho, čtyři minuty po přestávce dokázal skórovat Menig.

Ten dostal krásný pas za obranu na levou stranu od Ouasima Bouyho a chytrým lobem přehodil pravačkou brankáře van Leera. Po hodině hry mohl otočit vývoj duelu Becker, jehož pokus skončil vedle pravé tyče. Nicméně domácí přeci jen převrhli misky vah na svou stranu díky dvěma brankám Bouy. Ten nejprve v 73. minutě po přihrávce Nijlanda prošel do vápna soupeře a z deseti metrů zamířil k levé tyči, van Leer byl bez šance.

O čtyři minuty později nepropálil Marinus zblízka skvělého hostujícího strážce, jenže za další minutu definitivně rozhodl o výhře PEC aktivní Bouy. Tentokráte na hranici brankového území nejvýše vyskočil po rohovém kopu z levého křídla a zblízka nekompromisně hlavou rozvlnil síť. V samém závěru ještě byly k vidění šance domácího Nijlanda a hostujícího Poepona, avšak výsledek zápasu se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele