základní část, 1. kolo
12.08.2015 19:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden 2:2

Fotbalisté Zwolle nedokázali udržet nadějný dvoubrankový náskok z prvního poločasu a kvůli nekoncentrovanosti v závěrečné dvacetiminutovce musejí brát zavděk alespoň bod. PEC si vytvořilo pohodlný dvougólový náskok krátce po odehrané půlhodině během tří minut a v dalších minutách se ho snažilo bránit. Jenže Cambuur zabral v závěru zápasu a během sedmi minut díky Eriku Bakkerovi se Sjoerdem Overgoorem srovnal na konečných 2:2.

Hosté nevstoupili do utkání úplně špatně a během úvodní dvacetiminutovky se dostali do dvou solidních možností. Nejprve v 7. minutě vypálil z hranice pokutového území van de Streek a brankář Begoise dokázal pohotovým zákrokem zkrotit balón. O pár minut později předvedl gólman Nienhuis dlouhý nákop a po sklepnutí Ogbecheho střílel z první Houtkoop, nicméně Begois tentokráte fantasticky vykopl míč nohou do bezpečí.

Zwolle se dostalo do vedení ze své první vážnější příležitosti ve 31. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany propadl balón na zadní tyč až Veldwijkovi. Ten se elegantně prosmýkl podél brankové čáry a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Dirka Marcellise, který za sedmi metrů uklidil balón nekompromisně pod břevno. Domácí zvýšili své vedení o dvě minuty později zásluhou Sheralda Beckera.

Ten převzal balón ve středu hřiště, zavezl ho blíže k pokutovému území a nádhernou ranou do pravé šibenice rozjásal téměř dvanáctitisícové obecenstvo. Zwolle mohlo přidat třetí gól čtyři minuty před přestávkou, jenže Marinus mířil z dobré pozice příliš vysoko. Domácí byli o něco lepší i v úvodní čtvrthodině druhé půle a dostali se do jedné možnosti. Před gólmana Nienhuise se dostal osamocený Marinus, jenže zblízka hostujícího strážce nepřekonal.

Od této chvíle už měli více ze hry hosté. Krátce po hodině hry sice Bakker nepropálil gólmana Begoise, nicméně stejný hráč dokázal snížit v 70. minutě. Po centru Andriuškevičiuse na zadní tyč vracel míč před branku van de Streek a skluzující Bakker dokázal rozvlnit síť. Konečnou podobu výsledku stanovil o sedm minut později Overgoor, který využil nádherné kolmice Bakkera do středu šestnáctky a lehkou tečí pokořil bezmocného Begoise - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele