základní část, 26. kolo
06.03.2016 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 1:0

V souboji dvou trápících se týmů nakonec uspěl domácí Nijmegen, který díky brance Christiana Santose v 89. minutě zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a přerušil tak svou sérii pěti duelů v řadě bez vítězství. Naopak Alemlo prohrálo již počtvrté za sebou a v tabulce Eredivisie kleslo na deváté místo s osmatřiceti body. NEC je na tom o dvě místa lépe a má o jeden bod více. V nedělním duelu bylo jasně lepším celkem a pozdní branku si zasloužilo.

V průběhu zápasu mělo totiž míč v držení téměř v šedesáti procentech a svého soupeře jednoznačně přestřílelo v poměru 14:2. Domácí poprvé zahrozili již v 6. minutě, kdy se do zakončení prodral Foor a přes protihráče akrobaticky zakončil, jeho pokus se těsně mezi tři tyče nevešel. V dalších minutách především vynikaly obě defenzívy, NEC bylo blízko vedoucímu gólu v první nastavené minutě úvodního dějství a zahrozil právě Santos.

Po pasu Breinburga z levé strany se ocitl před prázdnou brankou, ale v jasné pozici míč trestuhodně minul. Po změně stran NEC ještě zvýšilo svůj tlak a po necelé hodině hry se dostalo do obrovského závěru před gólmanem Castrem. Po sérii zablokovaných pokusů nakonec odkopl míč směrem k půlící čáře obránce te Wierik. Dosavadní největší šance tohoto duelu byla k vidění v 61. minutě a znovu ji měli na starosti domácí.

Nádhernou akci rozehrál Dumič, který si po následném centru Breinburga z levého křídla naběhl na hranici brankového území a po jeho hlavičce se míč odrazil od horního okraje břevna do zámezí. Hosté se dostali do své největší příležitosti o sedm minut později. Po pasu Darriho z levé strany neudržel brankář Jones míč v rukavicích a vyrazil ho před sebe, díky včasnému zásahu domácí defenzívy se už nikdo k dorážce nedostal.

V závěrečné pětiminutovce byl hodně vidět Santos a napodruhé se již gólově prosadil. Nejprve v 86. minutě hlavičkoval z deseti metrů a Castro musel jeho pokus vytáhnout na rohový kop. O tři minuty později po pasu téměř z půlky a následné nešťastné hlavičce jednoho z bránících hráčů zakončoval Santos akrobaticky ze šesti metrů, propálil bezmocného Castra a zařídil tak velmi cenné vítězství Nijmegenu. V hostujícím dresu odehrál celý zápas český útočník Jaroslav Navrátil.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele