základní část, 17. kolo
20.12.2015 14:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 3:1

Fotbalisté Nijmegenu se postarali o skvělý obrat proti vysoce favorizovanému Feyenoordu a dokázali tak napravit předchozí zaváhání na půdě zachraňujícího se Cambuuru. Rotterdamský celek šel do vedení ve 20. minutě, nicméně po hodině hry otočili domácí vývoj během pětadvaceti minut, když se prosadili hned třikrát. NEC tak zakončí úvodní půlrok na šesté pozici se sedmadvaceti body, Feyenoord je třetí s pětibodovým mankem na vedoucí Ajax.

Hosté od samého začátku ukazovali svou suverenitu a jistotu, měli balón častěji ve své moci, nicméně to vše vzalo za své přesně po hodině hry, kdy se domácímu výběru podařilo vyrovnat. Feyenoord v úvodní čtvrthodině hrozil hlavně po křídlech a po dvaceti minutách se dočkal vedení. Po faulu na pravé straně se k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů postavil Tony Vilhelna a postaral se o parádní gól levačkou.

Míč zakroutil naprosto přesně do levého vzdálenějšího rohu, brankář van Duin se po míči natahoval marně. Až do konce úvodního poločasu se hrálo ve vysokém tempu, jenže brankové příležitosti chyběly. Pět minut po změně stran předvedl pěknou individuální akci Elia, ale nakonec jeho pokus na přední tyč odvrátil se štěstím na rohový kop van Duin. NEC nastartovalo svůj obrat přesně v 60. minutě po rychlém brejku.

Santos na půlce vysunul Limbombeho, který doslova prolétl několik desítek metrů na levé straně. Poté přihrával před branku na rozběhnutého Jania Bikela, který s přehledem po zemi zamířil k levé tyči do odkryté branky. V 65. minutě se domácí dostali do vedení. Po nepřesné malé domů od van Beeka získal míč Foor a krásným lobem přehodil brankáře Vermeera. Anthony Limbombe pak na brankové čáře pro jistotu dopravil balón hlavou do sítě.

Feyenoord ve zbývajícím průběhu přidal na útočné aktivitě a snažil se alespoň vyrovnat, nicméně van Duin až do závěrečného hvizdu neměl žádnou práci. Naopak Nijmegen dokázal skórovat ještě jednou, a to v 85. minutě. Po rychlém protiútoku odcentroval z pravého křídla Appiah a k následnému odraženému míči se dostal Christian Santos, který z pěti metrů zblízka nekompromisně propálil bezmocného Vermeera.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
smazaný uživatel

9 zápau 3 chyby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele