základní část, 8. kolo
02.10.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - SC Heerenveen 2:0

Fotbalisté Heraclesu dokázali odčinit nedávnou porážku na půdě Alkmaaru a tentokráte prohloubili krizi Heerenveenu, když ho v domácím prostředí porazili 2:0. Obejít se navíc museli bez svého nejlepšího střelce Tannaneho, o to je tříbodový zisk cennější. Domácí výběr se tak prozatím vyhoupl na druhé místo s osmnácti body pouze o bod za vedoucí Ajax, Heerenveen se krčí se sedmi body stále až na dvanácté pozici.

V domácím dresu nastoupil podruhé za sebou v základní sestavě český útočník Jaroslav Navrátil a tentokráte se gólově neprosadil, byl střídán v 82. minutě za stavu 2:0 Timem Breukersem. Do první vážnější možnosti se dostali hosté po čtvrthodině hry, kdy nejprve Slagveer neprostřelil na levé straně pokutového území brankáře Castra a domácí strážce ihned na to vykryl taktéž tvrdou bombu Therna. Heerenveen pokračoval v tlaku i nadále.

Ve 21. minutě se na pravé straně pokutového území uvolnil Slagveer a vypálil křižně na zadní tyč, jenže gólman Castro i tentokráte brilantně vyrazil míč. Heracles se poprvé ozvalo až po necelé půl hodině hry, kdy vypálil z hranice pokutového území Bruns a minul zhruba o metr horní pravý růžek. Ihned na to vystřelil z dobrých třiceti metrů Veerman a jeho nádhernou ránu směřující k levé tyči famózním zákrokem odvrátil opět Castro.

Almelo potrestalo malou produktivitu soupeře zhruba deset minut před přestávkou. Po sraženém centru Drosteho z pravé strany se dostal k míči v pokutovém území Iliass Bel Hasani, nadvakrát si zpracoval balón a poté krásnou střelou zamířil do bližšího pravého horního rohu. Po změně stran převzali otěže zápasu domácí a dostávali se do jedné šance za druhou, hosté se pouze bránili.

Po necelé hodině hry byl poprvé vidět Navrátil, který si na levé straně šestnáctky zpracoval balón a jeho pokus ve skluzu byl sražen těsně vedle levé tyče. Stejný hráč měl ještě větší možnost v 64. minutě, kdy skvostně vystřelil z hranice vápna a brankář Mulder vyrazil míč konečky prstů alespoň na břevno. O čtyři minuty později hlavičkoval nebezpečně z deseti metrů Bruns, míč však minul levý horní roh o pár decimetrů.

Zhruba čtvrthodiny před koncem se do podvědomí diváků dostal ostrostřelec Wout Weghorst, který nejprve tvrdou ranou minul vzdálenější tyčku, nicméně Heracles uklidnil v 80. minutě druhým a zároveň posledním gólem páteční předehrávky. Po dlouhém nákopu z poloviny hřiště prodloužil obránce Zomer hlavou míč do pokutového území právě na Weghorsta a ten pohotovou hlavičkou zamířil podél Muldera přímo na zadní tyč.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele