základní část, 16. kolo
13.12.2015 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 1:1

Souboj dvou trenérských kamarádů Johna Stegemana a Petera Bosze skončil spravedlivou remízou. Obě branky padly až po přestávce. Zatímco domácí poslal do vedení Oussama Tannane, hosté dokázali korigovat Milotem Rashicou o deset minut později. Heracles tak zůstal na čtvrté příčce, Vitesse se posunulo na šestou.

První poločas toho příliš nenabídl. Arnhemský celek zahrozil pouze jednou jedinkrát, a to ve 40. minutě, kdy si gólman Castro poradil s možným nebezpečným výpadem Dikse. Domácí se v ofenzívě výrazněji polepšili až ve druhém dějství, nicméně Bel Hassani v 51. minutě svou střelu z přímého kopu poslal ještě mimo.

O pár chvil později Tannane hledal svým pasem sbíhajícího si Gosense, ale u míče byl nakonec jeho spoluhráč pozdě. Tlak klubu z Almela sílil, Weghorst po přihrávce Brunse mířil vedle, Bel Hassani opět nepřekonal gólmana Rooma. V 65. minutě se už přece trefil Tannane, který ze střední vzdálenosti vyslal přízemní pokus přesně ke vzdálenější tyčce.

Ihned na to mohl vyrovnat Kazaišvili, jenže sám si v dobré možnosti před Castrem počínal prostě laxně. Nakamba poté minul kýžený cíl jen o kousek, ovšem o minutu později se již Vitesse přece dočkalo. Do útoku přešlo velmi rychle, za obranou se zjevil Rashica a střelou do horního rohu přesně zacílil.

Oba týmy ještě v závěrečných minutách hledaly cestu za vítězstvím. A Heracles si vytvořil hned dvě loženky, které mu mohly kýžený cíl splnit. Jenže zakončení te Wierikovi po centru od Fledderuse nevyšlo podle představ a Room následně bez větších problémů zasáhl proti pokus náhradníka van Ooijena.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele