základní část, 4. kolo
29.08.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Twente 2:0

Fotbalisté Twente prohloubili svou krizi v úvodu letošního ročníku Eredivisie a po třetí porážce ze čtyř zápasů se nacházejí na šestnáctém místě s jediným bodem. Heracles naopak navázalo na předchozí dvě ligové výhry včetně té naprosto dominantní proti Cambuuru v poměru 6:1 a s devíti body se vyhouplo do senzačního vedení v celé soutěži minimálně do zítřejšího odpoledne. O sobotní výhru 2:0 se postarali Iliass Bel Hasani a Wouter Weghorst.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí a už ve 2. minutě střílel ve skluzu Gutiérrez do gólmana Casrta, o 5 minut později zahrozil na druhé straně čtyřgólový střelec proti Cambuuru Tannane. Ten se prosmýkl až do pokutového území a vypálil těsně nad horní tyčku. Za dalších 5 minut se dostal k hlavičkovému pokusu Zomer po rohovém kopu a minul horní tyčku o pár decimetrů. Almelo se dostalo do zaslouženého vedení v 17. minutě.

Bel Hasani se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů, po jeho kroucené ráně skočil balón těsně před brankářem Marsmanem, a i když si hostující strážce na míč sáhl, tak mu už v cestě do sítě nezabránil. Po půl hodině hry utekl všem na levé straně fantastický Tannane a předložil míč Bel Hasanimu, který tentokrát minul vzdálenější tyč. Zhruba 5 minut před přestávkou zahrozili po delší době hosté.

Po efektivní narážečce střílel z pravé strany pokutového území z ostrého úhlu Corona, ovšem jeho střela byla hodně nepřesná. V nastaveném čase mohl zvýšit vedení domácího výběru Bruns, jenže jeho pokus mířící k bližší tyči vyrazil na roh Marsman. Po změně stran vyhrál Marsman souboj s Brunsem podruhé. V 57. minutě vypálil třiadvacetiletý záložník z třiceti metrů a Marsman znovu vytáhl balón na roh.

Přesně po hodině hry se po rohovém kopu dostal k akrobatickému zakončení jeden z hostujících hráčů a vyrovnání zabránil Bruns, který odhlavičkoval balón do bezpečí z brankové čáry. V polovině druhé půle předvedl výbornou kličkovanou Darri a přihrával před branku, Bel Hassanimu chyběl k zakončení do prázdné branky jen krůček. Heracles pojistilo své vedení přesně čtvrthodiny před koncem.

Po dlouhém nákopu do pokutového území Twente usměrnil Weghorst míč za hostujícího gólmana lehkou tečí - 2:0. Ihned nato vyslal z pětadvaceti metrů fantastickou ránu Tannane a znovu se musel činit Marsman, následně na druhé straně vytlačil Castro technickou ránu Ziyecha přímo z rohového kopu. V samém závěru pálil těsně vedle zadní tyče Tannane a po chybě Marsmana nepochopitelně nedal gól ani střídající Gosenns, skóre utkání se už ale nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele