play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
15.05.2016 12:30 CET
5 : 1
po prodloužení
(0:0, 2:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 5:1e

Hráči Heraclesu se postarali o fantastický odvetný zápas úvodního kola kvalifikace Evropské ligy a po výsledku 5:1 v prodloužení nakonec postoupili do závěrečné fáze, kde se utkají s Utrechtem. Úvodní zápas na půdě Groningenu prohráli 1:2, nyní až do závěrečné desetiminutovky prohrávali 0:1. Nakonec ale vsítili branku na 2:1 ve druhé nastavené minutě a ve druhé polovině druhého poločasu prodloužení vybojovali svůj postup hned třemi góly.

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a už v úvodní čtvrthodině se dostali do dvou slibných příležitostí. Nejprve ve 12. minutě zahrozil Brahim Darri, který po přihrávce z pravé strany od Navrátila vystřelil osamocen ze sedmi metrů, ovšem brankář Padt výborným zásahem vyrazil balón nad horní tyčku. O minutu později vypálil z voleje z hranice pokutového území Droste, nicméně orazítkoval pouze pravou spojnici.

V dalších minutách se hra uklidnila, domácí znovu zahrozili tři minuty před přestávkou. Po skákavém pasu z levé strany se opřel do balónu z první Thomas Bruns, avšak ze čtrnácti metrů zamířil o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče. Groningen se mohl dostat do vedení ve třetí nastavené minutě, ale hlavičku střídajícího de Leeuwa vyrazil reflexivním zákrokem gólman Castro. Druhý poločas začal v opatrném tempu, Almelo mohlo skórovat po hodině hry.

Z osmnácti metrů vystřelil nebezpečně Bruns a Padt výborně vyboxoval balón do strany. Hosté se přiblížili postupu v 63. minutě, kdy se prosadil slovenský krajánek Albert Rusnák. Ten se po přihrávce od Tibblinga dostal s míčem do šestnáctky soupeře a z levé strany vypálil křižnou přízemní stelou přímo ke vzdálenější tyčce. Almelo výrazněji přitlačilo v posledních patnácti minutách, v 81. minutě byl poprvé vidět Paul Gladon.

Ten po pasu Gosense hlavičkoval dobře k levé tyči, avšak Padt famózní robinsonádou vytěsnil míč do bezpečí. Nicméně o dvě minuty později již inkasoval, vyrovnat dokázal Ramon Zomer, který po centru téměř od brankové čáry hlavičkoval z hranice brankového území do pravé šibenice. Hrdinou utkání se stal ve druhé nastavené minutě Gladon, když po centru Gosense hlavičkoval z deseti metrů do levého horního rohu a utkání tak poslal do prodloužení.

Domácí byli dvěma góly v závěru hodně povzbuzení a měli jasně navrch. V první polovině prodloužení nejprve brilantně zasahoval Padt proti ráně Darriho, poté Gladon hlavou orazítkoval břevno. O rozhodující trefu se postaral Wout Weghorst ve 111. minutě. Po přihrávce Gladona si naběhl na hranici brankového území a zblízka dopravil míč ve skluzu do sítě. Definitivní pojistku přidal o čtyři minuty později Darri.

Ten se dostal k balónu z ničeho nic na pravém křídle, obešel Padta a poté z úhlu dopravil míč za základní čáru, gólu nezabránil ani vracející se obránce Larsen. Ve 118. minutě byl právě Larsen vyloučen po přímé červené kartě, když neunesl frustraci a předvedl velmi ostrý zákrok. Gólovou tečku za zápasem udělal o minutu později Joey Pelupessy. Český útočník Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě a za Almelo tentokráte odehrál 72 minut.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele