základní část, 17. kolo
19.12.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 2:1

Heracles dokázal po pěti ligových neúspěších zvládnout důležitý souboj o přímé čtvrté místo s konkurenčním Groningenem a díky brance v poslední minutě utkání získal velmi cenné tři body. V tabulce Eredivisie tak s jistotou přezimuje na čtvrté pozici se třiceti body. Jeho soupeř má o čtyři body méně a v tuto chvíli je sedmý. Utkání mělo velký náboj a vzhledem k průběhu by mu spíše slušela remíza.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a po necelé čtvrthodině hry se mohli dostat do vedení. Po pasu Darriho z levé strany jemně tečoval balón hlavou Paul Gladon a brankář Padt nakonec vytěsnil míč mimo tři tyče. Postupem času se hra srovnala a hosté se dostali do vedení ve 39. minutě. Po obrovské chybě Vujičeviče se před brankářem Castrem zjevil osamocený Bryan Linssen a chladnokrevně zakončil k pravé tyči po zemi kolem bezmocného strážce Heraclesu. Domácí ale na sebe nenechali s odpovědí dlouho čekat, za další dvě minuty totiž vyrovnali.

Po svižné akci a následně nahrávce na pravou stranu se dostal k míči Tannane. Jeho křižná přihrávka skrz pokutové území prošla až na zadní tyč k nabíhajícímu Gladonovi, který pohotově po zemi usměrnil balón na přední tyč. Po změně stran se delší dobu nic zajímavého nedělo a oba výběry excelovaly v defenzívě, další zajímavé možnosti byly k vidění až v závěrečné dvacetiminutovce.

Nejprve se po krásném pasu za hostující obranu dostal k míči Bruns a nakonec minul tyčku jen o pár decimetrů. V 74. minutě vyrazil Castro střelu Linssena z levé strany jen před sebe na dorážejícího Idrissiho. Střídající hráč se mohl stát po čtyřech minutách strávených na hřišti hrdinou, jenže v zakončení v první chvíli zaváhal a poté trefil jen vracejícího se Darriho. Když už se zdálo, že duel skončí nerozhodným výsledkem, tak se prosadil Gino Bosz.

Ten se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a míč nádherně zakroutil kolem zdi k bližší tyči, brankář Padt se po míči natahoval marně. Ve třetí nastavené minutě dokázal skórovat hostující Hoesen, který pobyl na hřišti necelé tři minuty. Jeho vyrovnávací trefa však nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele