základní část, 5. kolo
13.09.2015 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Willem II 1:0

Pro domácí to měla být daleko snadnější záležitost. Hosté se proti soupeři drželi zuby nehty až do 68. minuty, kdy jedinou trefu utkání zařídil náhradník Eljero Elia. Feyenoord tak napravil poslední nezdar s PSV a vyhoupl se na třetí místo tabulky. Statečně hrající Willem II naopak padl už potřetí v sezóně.

Pro mužstvo Giovanniho van Bronckhorsta to bylo po souboji s Utrechtem a Vitesse třetí utkání na De Kuip. Paradoxně byl ovšem outsider z Tilburgu doposud asi tím nejnepříjemnějším protivníkem. Je pravda, že Feyenoord byl na hřišti lepším týmem, ale tentokráte ho dosti trápila koncovka.

Přes hodinu se Willemu II dařilo držet bezbrankový stav, a především pak díky brankáři Lamprouvi, mimochodem bývalému hráči rotterdamského celku, jenž si na tenhle pikantní duel naladil formu. Hlavně v první půli předvedl hned několik dobrých zákroků, neboť obránci před ním atakům Feyenoordu mnohdy nestíhali.

Kramer a El Ahmadi byli gólu opravdu blízko, nicméně díky skvělé reakci řeckého gólmana skóre neotevřeli. I soupeř se ovšem několikrát dostal do nebezpečných příležitostí. Činit se tak mezi třemi tyčemi musel Vermeer, hlavně pak těsně před přestávkou, kdy čistým zákrokem odzbrojil de Sa, jenž se řítil sám na bránu.

Zkraje druhé půle opět zahrozil El Ahmadi a měl velkou smůlu, že jeho pokus skončil pouze na tyčce. Feyenoord se stále nemohl prosadit přes pevně postavenou defenzívu, nakonec ale našel skulinku v 68. minutě. Karsdorp svou kolmicí našel na hranici vápna Eliu, jenž byl na hřišti sotva pět minut, ten si narovnal míč na pravačku a zamířil parádně pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele