základní část, 31. kolo
16.04.2016 19:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 1:1

Fotbalisté Feyenoordu nedokázali potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Groningenu a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně po výsledku 1:1. V tabulce se i tak s přehledem udrželi na třetí příčce s šestapadesáti body a před Alkmaarem mají tři kola před koncem šestibodový náskok. Hosté po dvou výhrách v řadě vybojovali velmi cennou remízu a v Eredivisii zůstávají na desátém místě s jednačtyřiceti body.

Do zápasu lépe vstoupili domácí a v úvodní čtvrthodině se dostali do dvou dobrých příležitostí. Nejprve v 9. minutě po krásné kolmici od Tonyho Vilheny se prodral na hranici pokutového území Elia a jeho tvrdá rána minula horní tyčku zhruba o metr. O pět minut později se po dalším pasu od Vilheny dostal k hlavičkovému pokusu Kuijt, avšak z dobré pozici zamířil o kousek vedle bližší tyče.

Hosté se dostali do vedení z ničeho nic ve 24. minutě zásluhou tradičního ostrostřelce Michaela de Leeuwa, který letos v nejvyšší soutěži skóroval podeváté. Ten využil stříleného centru Idrissiho z pravé strany a jemnou tečí usměrnil balón k levé tyči za záda brankáře Vermeera. Necelých deset minut před přestávkou posunul Elia míč z levého křídla blíže do středu a svou ranou minul vzdálenější tyčku o pár decimetrů.

V 53. minutě se dostal do další možnosti Vilhena, který po přihrávce od Toornstry a následnému přepuštění Kuijta střílel nebezpečně z první a levý horní růžek minul vskutku o kousek. Rotterdamský výběr nakonec dokázal vyrovnat v 65. minutě, kdy se zaslouženě prosadil Vilhena. Ten si po nákopu od Karsdorpa udělal místo v šestnáctce soupeře a hlavou z devíti metrů zamířil přímo do pravé šibenice, brankář Padt neměl šanci zasáhnout.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl otočit vývoj Kuijt, který pálil z otočky k zadní tyči a prostor tří tyčí netrefil o pár decimetrů. S přibývajícím časem začali hosté pouze nakopávat balóny a Feyenoord toho mohl využít v páté nastavené minutě. Po pasu z levého křídla se dostal k hlavičkovému pokusu Kramer a brankář Padt s vypětím všech sil vytěsnil balón na rohový kop, domácí tak nakonec museli vzít zavděk pouze bod.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.com, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele