základní část, 28. kolo
19.03.2016 19:45 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - BV De Graafschap 3:1

Feyenoord Rotterdam dokázal po změně stran otočit duel se zachraňujícím se De Graafschapem a díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině zvítězil 3:1. Dosáhl tak na svou pátou výhru v řadě, v Eredivisii zvítězil počtvrté za sebou a zůstává na třetí pozici s devětačtyřiceti body. Nováček soutěže předvedl na stánku De Kuip sympatický výkon hlavně v prvním poločase, v tabulce zůstává na sedmnácté pozici se sedmnácti body.

Domácí měli v celém utkání jasnou herní převahu, častěji drželi balón a také si vytvořili více vyložených příležitostí. V úvodní dvacetiminutovce měly oba celky problémy s rozehrávkou, především rotterdamskému celku nefungovala finální přihrávka. De Graafshap se dostal do vedení z ničeho nic ve 26. minutě, kdy se podruhé v tomto ročníku trefil obránce Robin Pröpper. Ten využil přihrávky z levé strany a následných zmatků v defenzívě Feyenoordu.

Domácí obrana totiž nedokázala odkopnut balón pryč od své branky, poté Straalman přistrčil míč na zcela volného Pröppera, který zblízka propálil gólmana Vermeera. Favorit tohoto střetnutí mohl vyrovnat pět minut před přestávkou, kdy si na centr z levého křídla naběhl Toornstra a proti jeho střele musel skvěle zasáhnout gólman Jurjus. Feyenoord se dočkal kýženého vyrovnání v 55. minutě po brance Michiela Kramera.

Na levé straně se dostal k míči Nelom a poté ho poslal k přední tyči, kde Kramer přetlačil jednoho z obránců a ve skluzu jemnou tečí usměrnil balón kolem brankáře Jurjuse. V dalších minutách měli domácí enormní tlak a vývoj duelu zaslouženě otočili v 76. minutě zásluhou Eljera Elii. Ten si po obloučku Basaçikogla z pravé strany naběhl na hranici brankového území a z první napálil míč do sítě do protipohybu brankáře Jurjuse.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta pojistili náskok o šest minut později a definitivně tak rozhodli o svém tříbodovém zisku. Po pasu do pokutového území vyrazil Jurjus balón jen před sebe do El Ahmadiho, od kterého se míč posléze odrazil do obránce Thijse Boumy a pak skončil v brance. Hosté už v závěrečných minutách nenašli odpověď ani na snížení, favorit tohoto střetnutí si dvoubrankový náskok zkušeně pohlídal.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele