základní část, 24. kolo
21.02.2016 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 2:1

Fotbalisté Utrechtu potvrdili úlohu favorita proti zachraňujícímu se Tilburgu a nakonec zvítězili 2:1, i když se jejich úspěch rozhodně nerodil lehce. Domácí celek se v tabulce posunul na čtvrté místo s osmatřiceti body o skóre před Heracles, Tilburg je stále patnáctý s dvaadvaceti body o tři body před barážovou pozici Excelsioru. O výhře Utrechtu rozhodl dvěma brankami Ruud Boymans, který vsítil vítězný gól pět minut před koncem.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo vyrovnaně a míč se velice často nacházel v blízkosti půlící čáry. Následně po pasu z pravé strany a podskočení jednoho z hostujících obránců usměrňoval zády míč do branky Wuytens, nicméně míč mezi třemi tyčemi neskončil. Přesně po půl hodině se k tvrdé střele z hranice pokutového území odhodlal Barazite, ale s jeho pokusem neměl gólman Lamprou větší problémy, balón schoval do své náruče.

Domácí nakonec přetavili mírný tlak ve vedoucí trefu ve 32. minutě. Po krásné kolmici za obranu si sice Boymans nejprve zamotal míč mezi nohama, poté se však zbavil van der Struijka a v obležení tří protihráčů vystřelil ze třinácti metrů po zemi přímo k pravé tyči, brankář Lamprou se po míči natahoval marně. Tilburg mohl z ničeho nic vyrovnat o sedm minut později po dlouhém výkopu gólmana Lamproua.

Ten schoval do rukavic přímý volný kop z levého křídla a poté ihned poslal do samostatného úniku Andersena. Ten sice na hranici pokutového území obešel gólmana Ruitera, jenže poté si míč hodně předkopl a ten nakonec skončil mimo hrací plochu. Po změně stran kontroloval Utrecht průběh hry, jenže Willem dokázal přeci jen vyrovnat necelou čtvrthodinu před koncem po proměněném pokutovém kopu Bartholomewe Ogbecheho.

Ten v 76. minutě dostal kolmici na levou stranu a v pokutovém území byl jasně podražen Ruiterem. Utrechtský brankář obdržel po zásluze žlutou kartu a právě nigerijský útočník si postavil míč na penaltový puntík. Ruiter sice vystihl směr střely, avšak Ogbeche byl naprosto přesný a uklidil míč k levé tyčce. Nicméně Utrecht měl přeci jen poslední slovo v 85. minutě. Boymans se po sérii odrazů v šestnáctce dostal ke střele z deseti metrů a zamířil přesně k levé tyčce, Lamprou se i tentokráte natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, willem-ii.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad neprohrají. Byla by to 2. prohra doma , ale první , kdy byly vypsaní jako favorité.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele