základní část, 5. kolo
13.09.2015 16:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 2:1

Hráči Utrechtu dokázali v domácím prostředí zastavit rozjetý Arnhem a v tabulce se prozatím posunuli na sedmé místo s osmi body. Vitesse je na tom o příčku i bod hůře, rozhodně si z půdy svého nedělního protivníka mohlo alespoň bod odvézt. Domácí šli krátce po čtvrthodině hry do vedení, nicméně hosté velmi rychle odpověděli a bleskově vyrovnali. Utrecht znovu skóroval pět minut po přestávce a na tento gól hosté odpověď již nenašli.

Arnhem poprvé zahrozil ve 4. minutě, kdy se ke střele z hranice vápna dostal Kazaišvili, ovšem z dobré pozice trefil pouze stojícího obránce před sebou. Utrecht poprvé zahrozil v 10. minutě. Aktivní Barazite totiž vystihl hostující rozehrávku a poté vyslal do úniku Klaibera, jehož razantní střelu dokázal brankář Room odvrátit pro svůj tým do bezpečí. O pět minut později dostal Klaiber další nádherný centr za defenzívu soupeře a po dloubáku vybojoval pouze roh.

Nicméně právě po tomto rohovém kopu se dostali domácí do vedení. Po centru Ayouba se na zadní tyči uvolnil nikým nehlídaný Willem Janssen a snadnou střelou k bližší tyči otevřel skóre zápasu. Domácím však vydrželo vedení sotva čtyři minuty, když vzápětí dokázal vyrovnat Guram Kašia. Po rohovém kopu zprava se míč několikrát odrážel před gólmanem Ruiterem, nakonec se ve skrumáži nejlépe zorientoval právě Kašia a rozvlnil síť.

Ve 25. minutě se musel vytáhnout s dobrým zákrokem hostující strážce Room, který po přihrávce Baraziteho doslova ukradl míč z kopačky Janssenovi. Po půl hodině hry se k další odražené střele dostával aktivní Barazite, tentokráte jeho tečovaná rána skončila o decimetry vedle pravé tyčky. V samém závěru prvního poločasu vypálil z hranice šestnáctky Nathan, nicméně jeho bombu dokázal Ruiter vyboxovat do autu.

Utrecht rozhodl o svém tříbodovém zisku v 51. minutě zásluhou Barta Ramselaara. Ten se dostal k balónu po centru z pravé strany, nepovedené střele a následné patičce, Rooma obstřelil ze sedmi metrů ranou k levé tyči. V samém závěru nejprve mohl vyrovnat hostující Baker, jenže míč do sítě nepropasíroval, na druhé straně zahrozil z přímého volného kopu Letschert a Room další inkasované brance zabránil akrobatickým zákrokem jednoruč.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele