základní část, 9. kolo
17.10.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - Roda JC 1:1

Předzápasové prognózy tohoto sobotního střetnutí se nakonec vyplnily a nerozhodný výsledek v poměru 1:1 je toho důkazem. Domácí Utrecht se rozhodně chtěl posunut do horní poloviny tabulky, jenže nakonec je s deseti body až jedenáctý. Naopak nováček z Rody dosáhl na velmi cenný bod a stále pokračuje ve velmi solidních výkonech, které mu prozatím přinášejí slušné osmé místo se třinácti body.

Utrecht se dostal do vedení velmi brzy, a to už v 11. minutě. Svou pátou ligovou trefu vsítil jednadvacetiletý francouzský útočník Sébastien Haller, který je letos ústřední postavou svého výběru. Ten se po rohovém kopu z levé strany uvolnil na hranici pokutového území, dovoleně se opřel o protihráče a hlavou zamířil kolem brankáře van Leera. Nicméně Kerkrade se jako obvykle nevzdalo a ještě deset minut před přestávkou dokázalo srovnat stav.

Po chybě domácí defenzívy vypálil velmi tvrdě z dobrých pětadvaceti metrů nabíhající Griffiths a brankář Ruiter vyrazil dobrým zákrokem balón do strany. Ten se ale odrazil přímo na nohu Tomiho Juriče, který excelentním lobem ke vzdálenější tyči rozhodně oživil tento duel. V 38. minutě mohl stejný hráč dokonce otočit vývoj, jenže tentokráte ve slušné pozici trestuhodně přestřelil domácí svatyni.

Po změně stran měla více ze hry Roda a další obrovskou možnost spálila po necelé hodině. Skvěle to udělal van Hyfte, který efektivně prošel skrz dva protihráče a stanul sám před Ruiterem, ovšem poté orazítkoval jen vzdálenější tyč. V 64. minutě mohl naopak podruhé v zápase skórovat domácí štírek Haller, který vypálil z hranice šestnáctky a gólman van Leer výborným zákrokem odvracel balón na rohový kop.

O čtyři minuty později zahrozil střídající Peterson, který vystřelil z rohu pokutového území a jeho slušný pokus minul hostující břevno zhruba o půl metru. Do poslední větší možnosti sobotního střetnutí se probojoval domácí Letschert, jež povedenou kroucenou ranou podruhé v zápase rozechvěl konstrukci branky. Utrecht sice až do závěrečného hvizdu režíroval hru, jenomže nakonec se kýžené vítězné branky nedočkal.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele