základní část, 11. kolo
01.11.2015 14:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 4:2

Hráči Utrechtu dokázali navázat na předchozí tři zápasy bez porážky a v ofenzivním zápase zdolali před vlastním fanoušky konkurenční Twente v poměru 4:2. Domácí výběr má na kontě 16 bodů a v tabulce se posunul na osmé místo. Enschede naopak nedokázalo napravit předchozí domácí zaváhání s PSV a prohrálo podruhé v řadě, po jedenácti odehraných kolech má na kontě jen jedenáct bodů a je až patnácté.

Hosté se brzy dostali do vedení, nicméně Utrecht záhy vývoj otočil. Twente sice ještě do pološasu srovnalo, ovšem domácí šli znovu do vedení v 64. minutě a náskok pojistil v poslední minutě tradiční francouzský ostrostřelec Sébastien Haller, který se v letošním ročníku trefil už poosmé. Hosté poprvé rozvlnili síť v 9. minutě, kdy se trefil Oosterwijk, jenže kvůli předchozímu ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána.

Enschede otevřelo skóre o devět minut později. Thomas Agyepong prošel do pravého horního rohu pokutového území a jeho nezištná skákavá rána zapadla přímo ke vzdálenější tyčce. Domácí na sebe nenechali s odpovědí dlouho čekat a po necelé půl hodině hry srovnal Timo Letschert. Ten se ocitl po rohovém kopu nikým nehlídán na hranici brankového území, zpracoval si balón břichem a zblízka propálil gólmana Drommela.

O druhou branku domácích se postsral právě mladičký hostující strážce. Nejprve špatně vyhodil, poté po přihrávce Nacera Baraziteho na pravou stranu převzal balón Klaiber a Drommel si ho po jeho nahrávce před branku nešťastně srazil za vlastní záda. Vedení Utrechtu ale trvalo jen dvě minuty, ve 40. minutě totiž vyrovnal Hakim Ziyech, který v letošním ročníku Eredivisie skóroval pošesté.

Domácí přidali po změně stran na aktivitě a rozhodující trefu vsítil po necelých dvaceti minutách ve druhém dějství Barazite. Ten převzal míč na hranici ofsajdu po nahrávce Ramselaara a brankáře Drommela přehodil lobem ke vzdálenější tyči. O dvě minuty později mohl Barzite svůj celek definitivně uklidnit, jenže tentokráte napálil zblízka tyč.

V samém závěru muselo Twente otevřít svou defenzívu a nakonec inkasovalo počtvrté. Letschert pronikl po pravé straně až do šestnáctky, Oosterwijk ho podrazil a rozhodčí Higler nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Haller a pohotovou střelou k tyči do protipohybu Drommela upravil skóre na konečných 4:2 ve prospěch domácího celku.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele