základní část, 32. kolo
20.04.2016 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - BV De Graafschap 0:2

Fotbalisté Utrechtu po minulé smolné remíze s Ajaxem naprosto vyhořeli ve vloženém kole s předposledním De Graafschapem a svému soupeři podlehli po výsledku 0:2. Nováček soutěže se tak výrazně přiblížil alespoň baráži, po tříbodovém zisku je na sedmnácté pozici s dvaadvaceti body a na poslední Cambuur má zatím náskok pěti bodů. K tomu má i teoretickou naději na přímou záchranu, na patnáctý Excelsior totiž ztrácí body čtyři.

Naproti tomu domácí výběr si zkomplikoval přímou účast v Evropské lize. S padesáti body je sice stále pátý o skóre před Heracles a za Alkmaarem, nicméně právě AZ se mu může po čtvrteční dohrávce vzdálit. Do utkání lépe vstoupili hosté a už ve 4. minutě byli blízko vedoucímu gólu, když po střele z osmnácti metrů zazvonilo na stánku Galgenwaard břevno. De Graafschap se probojoval do další větší příležitosti po čtvrthodině hry.

Vypracoval si ji pozdější hrdina Vincent Vermeij, který po nádherném pasu z levého křídla hlavičkoval těsně nad domácí svatyni. V 19. minutě poprvé zahrozil také Utrecht, když se po pasu Joostena uvolnil na zadní tyči Boymans a jeho střelu z ostrého úhlu dokázal fantasticky vyrazit brankář Jurjus. Zhruba deset minut před přestávkou si kanonýr Haller elegantně zpracoval balón na prsa a poté z rohu pokutového území zamířil do boční sítě.

De Graafschap se mohl radovat z kýženého vedení ve 38. minutě, kdy skóroval již zmiňovaný Vermeij. Po přímém volném kopu vrátil van de Pavert balón do předbrankového prostoru a Vermeij již zblízka bez problémů usměrnil míč doprostřed branky. Čtyři minuty po změně stran mohl vyrovnat Ludwig, který zakroutil míč z přímého kopu do bližšího horního rohu, ale s famózním zákrokem přispěchal Jurjus.

Ihned na to pálil po zemi těsně vedle střídající Ramselaar, De Graafschap pojistil svůj náskok po hodině hry. Podruhé v zápase skóroval Vermeij, kdy po pasu Willa z pravé strany hlavičkoval nikým nehlídán z deseti metrů do levého horního rohu, polský brankář Bednarek se stačil jen ohlédnout. V 66. minutě skvěle zasáhl Jurjus nohou proti střele zblízka od Boymanse, o tři minuty později na druhé straně mohl dovršit hattrick Vermeij.

Ten se po pasu Drivera nejlépe zorientoval v šestnáctce soupeře, jenže proti jeho tvrdé ráně tentokráte výborně zasáhl Bednarek. V závěrečné čtvrthodině si Utrecht ještě vypracoval dvě obrovské možnosti, avšak nezmohl se sni na snížení. Nejprve po centru Striedera hlavičkoval o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče Janssen, následně nedokázal Haller překonat zblízka vyběhnutého Jurjuse.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele