základní část, 18. kolo
15.01.2016 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Twente - Heracles Almelo 4:0

Twente Enschede vstoupilo do nového roku jako obměněné a po špatných výkonech v podzimní části dnes rozdílem třídy zaskočilo největší překvapení podzimu z Heracles po výsledku 4:0. Domácí celek skóroval už dvakrát do poločasové přestávky a svůj náskok pojistili dalšími dvěma trefami během úvodní dvacetiminutovky druhého dějství. Na snadném vítězství se podíleli především Chinedu Ede s Hakimem Ziyechem.

První jmenovaný vstřelil hned dva góly svého výběru, současný největší klenot Twente Ziyech si na konto připsal jednu branku s jednou asistencí. Domácí výběr se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině. Po dlouhém výkopu brankáře Marsmana propadl míč až k Ziyechovi, který si obhodil protihráče a nakonec vystřelil nezištně z levé strany pokutového území zhruba z patnácti metrů.

Jeho tečovaný pokus vyrazil gólman Castro nohama před sebe a dobíhající Ede napálil míč ze šesti metrů přímo pod horní tyčku. Přesně po odehrané půlhodině přidal svou dvanáctou letošní trefu marocký záložník Ziyech. Ten po přihrávce Mokotja prošel hostující defenzívou po nádherné individuální akci jako nůž máslem a nezištnou šajtlí zamířil z deseti metrů přesně k pravé tyčce, brankář Castro se po míči natahoval marně.

Hosté si vytvořili svou největší šanci pátečního utkání v nastaveném čase první půle. Po pasu z pravé strany si udělal dostatek prostoru Weghorst a tvrdě vypálil z voleje pravačkou, jeho ránu z deseti metrů brilantně vyrazil na rohový kop brankář Marsman. Ihned po změně stran mohl podruhé v utkání skórovat Ziyech, který zabojoval po rozehrávce soupeře a po aktivním napadání nakonec zamířil jen těsně vedle levé tyčky.

Definitivně rozhodnuto bylo v 60. minutě, když podruhé v zápase skóroval Ede. Osmadvacetiletý nigerijský rodák využil nádherné otočky a následného pasu od Gutiérreze z pravého křídla, pohotově si zpracoval balón a svou bombou zamířil přímo k bližší tyči. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel o dvě minuty Hidde ter Avest. Jerson Cabral vybídl ke skórování zpětnou přihrávkou teprve osmnáctiletého nizozemského obránce a ten střelou po zemi kolem hostujícího strážce rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele