základní část, 28. kolo
20.03.2016 12:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 2:2

Zápas mezi Twente a Alkmaarem nakonec naplnil svá očekávání, k vidění bylo velmi strhující utkání, ve kterém padly hned čtyři branky a dvě červené karty. Až do samého závěru to vypadalo, že nakonec hosté z AZ získají cenné tři body, ale domácí vybojovali alespoň bod díky brance ve druhé nastavené minutě. Alkmaar je tak stále čtvrtý se sedmačtyřiceti body a na třetí Feyenoord má manko dvou bodů, Enschede je s pětatřiceti body jedenácté.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a už v 11. minutě se mohli dostat do vedení. Po pasu do šestnáctky zcela zapomněla defenzíva AZ na osamoceného Guierréze a ten trefil tyč, po dalším centru odhlavičkoval míč z brankové čáry Luckassen. V polovině prvního poločasu mohl otevřít skóre marocký záložník Ziyech, který si naběhl na kolmici za obranu a z pravé strany obstřelil brankáře Rocheta, ovšem před brankovou čárou odkopl míč vracející se Vlaar.

Enschede rozhodně neutichalo v tlaku a svého soupeře dále přehrávalo, ve 26. minutě po střele z úhlu dokonce lízlo horní tyčku. Alkmaar poprvé vážněji zahrozil až ve 39. minutě, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Levi Garcia a jeho rána se odrazila od břevna za domácí branku. O tři minuty později se na druhé straně dostal do další šance Ziyech, jenže hlavou z deseti metrů minul vzdálenější tyčku. Druhý poločas byl ještě o něco zajímavější.

V 51. minutě otevřel gólový účet nedělního střetnutí Vincent Janssen, který skóroval již podvacáté v letošním ročníku Eredivisie a premiérově se dostal do čela tabulky střelců. Po krásné kombinaci na jeden dotek nakonec nahrával van Overeem z hranice šestnáctky na pravou stranu, kde se k míči dostal právě Janssen a z mírného úhlu se parádně trefil ke vzdálenější tyči. Domácí si ještě více zkomplikovali situaci po hodině hry.

Po rohovém kopu se totiž jasné surové hry dopustil Zakaria El Azzouzi, který fauloval Luckassena a po přímé červené kartě se musel pakovat předčasně do sprch. Nicméně o čtyři minuty později se síly na trávníku srovnaly, když Stijn Wuytens zastavil slibně se rozvíjející akci a také on po druhé žluté kartě opustil trávník předčasně. Enschede dokázalo vyrovnat čtvrthodiny před koncem zásluhou Stefana Theskera.

Ten si naběhl na centr z levého křídla od Ziyecha a hlavou z osmi metrů překonal brankáře Rocheta. Nicméně hosté už za dvě minuty odpověděli, vedení jim vrátil Thom Haye. Po nahrávce Garcii si navedl míč blíže do středu hřiště a parádně z dobrých třiceti metrů zamířil do bližšího horního rohu, gólman Marsman byl bez šance.

Twente se ale ještě nevzdalo a v závěru se dostalo do dvou obrovských možností. Nejprve v 89. minutě tvrdě vypálil Thesker a jeho dělovku reflexivně odvrátil na roh Rochet, v poslední akci utkání už ale využil pasu Cabrala a hlavou zakončil ze sedmi metrů k levé tyči, stadion De Grolsch Veste vybuchl obrovskou radostí.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele