základní část, 2. kolo
15.08.2015 19:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 1:4

Fotbalisté Twente naprosto nezvládli souboj s Den Haagem a v domácím prostředí mu ostudně podlehli v poměru 1:4. Nepovedla se jim úvodní půlhodina prvního poločasu a pak závěrečná dvacetiminutovka toho druhého. Na kontě tak mají pouhý jeden bod, naopak hosté jich už posbírali čtyři. Den Haag předvedl na stánku Arke skvělou produktivitu, z pěti střel na branku totiž dokázal hned čtyřikrát skórovat.

Den Haag se dostal do vedení už ve 13. minutě ze své první vážnější příležitosti. Po krásném obloučku na levé straně poslal Edouard Duplan přihrávku před branku a nabíhající Mike Havennar napálil z první z osmi metrů míč přímo k pravé tyči. Hosté po úvodní brance ožili a ve 25. minutě mohli navýšit svůj náskok. Opět byl u toho Duplan, který přihrávkou z levé strany vybídl ke skórování Alberga, který v těžké pozici zády k brance zamířil těsně nad.

O dvě minuty později se už ale Den Haag mohl radovat z druhého gólu. Po centru Meijerse z levého křídla neudržel gólman Marsman míč v rukavicích a Ruben Schaken nadvakrát dostal balón do sítě. Ihned po změně stran mohl snížit Corona, jenže po krásné kolmici za obranu zamířil těsně vedle pravé tyče. V 50. minutě se stejný hráč zbavil na hranici pokutového území protihráče, poté však vypálil jen do rukavic gólmana Hansena.

Twente se dočkalo zaslouženého snížení po necelé hodině hry. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Hakim Ziyech a nádhernou ranou uklidil míč přímo pod břevno. Od této chvíle už však znovu hrozili hlavně hosté. V 62. minutě nejprve napálil pouze horní tyčku Schaken, o tři minuty později po rohovém kopu zkusil zakončit efektivní patičkou Derijck a orazítkoval bližší tyč.

Hostům vrátil dvoubrankové vedení Vito Wormgoor. Po rohovém kopu z levé strany si udělal místo na hranici brankového území a po hlavičce do země zapadl balón k levé tyčce. Gólovou tečku za utkáním udělal Douplan, který využil rychlého protiútoku svého týmu . Na pravé straně se ocitl Schaken a poslal do šestnáctky nádherný pas, na který si úchvatným výskokem naskočil právě Douplan a uklidil balón pod břevno - 1:4.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele