základní část, 34. kolo
08.05.2016 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 2:1

Fotbalisté Groningenu dokázali v domácím prostředí porazit konkurenční Heracles a po výsledku 2:1 poskočili na sedmé místo Eredivisie, zajistili si tak účast v kvalifikaci Evropské ligy. O tu se utkají právě s Heracles, které posbíralo o jeden bod více a obsadilo šestou příčku. Po prvním nepříliš zajímavém dějství se Groningen dostal do dvoubrankového vedení během jedenácti minut, o obě trefy se postaral hrdina nedělního duelu Rasmus Lindgren.

Hostům na bodový zisk nestačilo ani snížení Iliasse Bel Hasaniho zhruba dvacet minut před koncem. V úvodní půlhodině byla zajímavá pouze občerstvovací pauza, první větší možnost byla k vidění až ve 32. minutě. O tu se postaral hostující Bruns, jehož střela z hranice pokutového území těsně minula vzdálenější tyčku. O tři minuty později znovu zahrozil Bruns, jenže tentokráte ho na značce pokutového kopu na poslední chvíli zablokoval Hateboer.

Do druhého poločasu lépe vstoupil Groningen a v 53. minutě se dostal do vedení. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko se na levé straně šestnáctky nejlépe zorientoval Burnet, který následně našel na hranici brankového území Lindgrena a ten zblízka napálil míč kolem bezmocného brankáře Castra. O minutu později mohl na druhé straně vyrovnat van Ooijen, ale ze šestnácti metrů zamířil pouze do náruče připraveného brankáře Padta.

V 56. minutě mohli domácí vést o dva góly, jenže Drost svou táhlou střelou z osmnáct metrů těsně minul pravý horní roh branky Almela. Po hodině hry se ve stoprocentní pozici ocitl Maduro, ale svatyni Heracles trestuhodně přestřelil. Groningen se přeci jen mohl uklidnit v 64. minutě, kdy podruhé v duelu skóroval Lindgren. Ten po rohovém kopu a prodloužené hlavičce Idrissiho zakončil elegantně patičkou k levé tyčce mimo dosah Castra.

O minutu později mohl Idrissi zvýšit na 3:0, avšak tentokráte se u bližší tyče blýskl fantastickým zásahem Castro. Hostům svitla naděje na bodový zisk v 70. minutě, kdy po nádherné kolmici Brunse zamířil přímo mezi nohy gólmana Padta rozběhnutý Bel Hassani. Do poslední velké příležitosti se dostal slovenský krajánek Rusnák, ale po zemi zamířil o metr vedle pravé tyče. Ve zbývajícím průběhu si už FC pohlídalo těsný náskok. Český krajánek Jaroslav Navrátil v dresu Heracles nastoupil v základní sestavě a odehrál 73 minut.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele