základní část, 16. kolo
13.12.2015 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 1:1

Velmi napínavý průběh nabídl zápas domácího Groningenu s Feyenoordem a nakonec skončil remízou 1:1. Oba celky měly vyrovnané statistiky ve všech směrech a dělba bodů je tak naprosto zasloužená. Spokojenější zřejmě bude hostující Feyenoord, který totiž hrál od 52. minuty bez vyloučeného Jan-Arie van der Heijdena. Rotterdamský celek je na druhé pozici s šestatřiceti body o dva body za vedoucím Ajaxem.

Groningen prodloužil svou sérii bez porážky na osm utkání a s šestadvaceti body si udržel pátou pozici. Oba týmy začaly velmi opatrně a úvodní šance byla k vidění až ve 25. minutě, kdy se diváci na stánku Euroborg hned dočkali vedoucího gólu svého výběru. Po chybě Kongola ve středu hřiště si Tibbling vyměnil míč s Rusnákem a odcentroval na bližší tyč. Nabíhající Maduro poté přeskočil gólmana Vermeera a hlavou zamířil do tyče.

Od ní se odrazil balón do volného prostoru na nabíhajícího Michaela de Leeuwa a ten přízemní střelou rozvlnil síť. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku sedm minut před přestávkou, když po pasu Linssena jen těsně minul míč ve vyložené pozici. Ve 43. minutě poslal Hateboer zpětnou přihrávku na hranici šestnáctky a po následné tvrdé střele dobře zasáhl Vermeer, který si poradil také s následnou hlavičkou.

Hostům se podařilo vyrovnat pět minut po přestávce. Toornstra unikl na pravé straně a zpětně předložil míč pro kanonýra Dirka Kuijta, který po střele a následné teči jednoho z bránících protihráčů vsítil už svůj třináctý ligový gól v tomto ročníku Eredivisie. Feyenoordu se výrazně zkomplikovala situace o dvě minuty později, kdy van der Heijden zastavil ve vyložené brankové příležitosti Linssena a po přímé červené kartě odešel předčasně do kabin.

Po hodině hry mohl domácím vrátit vedení Hateboer, jeho dobrou ránu levačkou s problémy vyrazil brankář Vermeer. V dalším průběhu se hrálo opatrněji a oba celky se soustředily na dobrou práci v defenzívě. Do poslední velké možnosti nedělního střetnutí se dostali hosté v 82. minutě. Úchvatné sólo předvedl Vilhena a prošel až před gólmana Padta, ten ale předvedl famózní zákrok a Groningen podržel.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba soupeři nedělají radost sázkovkám.Snad to tak zustane i po tomto zápase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele