základní část, 18. kolo
17.01.2016 14:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 1:4

Hráči Utrechtu dokázali navázat na slušnou podzimní část a do nového roku vykročili tou správnou nohou, když na půdě konkurenčního Groningenu zvítězili celkem snadno v poměru 4:1. Po nerozhodném poločasovém výsledku vstoupili hosté skvěle do druhého dějství a během třinácti minut rozebrali soupeře hned třemi brankami. Utrecht je tak v tabulce na sedmém místě s devětadvaceti body, Groningen má o tři body méně a je devátý.

Hosté se mohli dostat do vedení již ve 12. minutě. Po střele ze střední vzdálenosti vyrazil gólman Padt balón před sebe a poté fantasticky zlikvidoval i dorážku nabíhajícího Hallera. Utrecht se přeci jen dočkal o čtyři minuty později. Po rohovém kopu z levé strany a následném nepovedeném zakončení Christiana Kuma se k hlavičce dostal Bart Ramselaar a se štěstím hlavou dopravil míč za brankovou čáru, i když jen o pár decimetrů.

Přesně v polovině první půle vypálil ze střední vzdálenosti velmi tvrdě Haller a Padt tentokráte brilantně odvrátil míč na rohový kop. Groningenu se podařilo srovnat ve 27. minutě. Po výborném pasu Kappelhofa si mezi třemi protihráči elegantně zpracoval balón Alexander Sørloth a střelou z deseti metrů zakončil přesně k pravé tyči. Za dvě minuty mohl otočit vývoj duelu Tibbling, s jeho dobrým pokusem si však gólman Ruiter poradil.

Krátce po půl hodině hry se na levém křídle uvolnil Linssen, jeho kroucenou ránu vytěsnil Ruiter s vypětím všech sil do vzdálenější tyče. Domácí tyto neproměněné šance hodně mrzely po výměně stran. Hosté vstoupili do druhé půle jako vyměnění a ve 48. minutě opět vedli. K přímému volnému kopu z hranice šestnáctky se postavil Timo Letschert, technicky obstřelil zeď a zamířil do volného prostoru, Padt byl naprosto bez šance.

O sedm minut později se brankář Groningenu blýskl proti střele Hallera i následné dorážce Andrease Ludwiga, nicméně v 59. minutě inkasoval potřetí. Po rohovém kopu nakrátko a následném centru na zadní tyč zakončoval akrobaticky do odkryté svatyně nikým nehlídaný Kum. Za další dvě minuty bylo definitivně rozhodnuto zásluhou Ludwiga. Ten využil geniálního pasu do volného prostoru a z voleje zamířil k pravé tyči. Zhruba čtvrthodiny před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Ludwig, jenže domácí se ani tak nezmohli alespoň na snížení.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele