základní část, 25. kolo
27.02.2016 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - PEC Zwolle 1:0

Fotbalisté Cambuuru zvládli pro svou psychiku velmi důležitý zápas s favorizovaným Zwolle a díky brance v závěru utkání vybojovali vůbec první své body v jarní části, což jim v dalším průběhu v boji o záchranu může výrazně pomoci. Domácí se tak prozatím posunuli na předposlední sedmnácté místo o dva body před konkurenční De Graafschap. PEC je v Eredivisii na deváté příčce s pětatřiceti body.

O jedinou branku utkání se postaral v 84. minutě Jack Byrne. Hosté si zkomplikovali cestu za bodovým ziskem krátce po odehrané hodině, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Ouasim Bouy. Utkání začalo velmi netradičním způsobem, kdy v úvodní desetiminutovce musel na malou chvíli odejít do kabin jeden z pomezních rozhodčích a hra tak byla přerušena. Toho využil hostující trenér Jans a svým svěřencům napsal pokyny na papírek.

Po necelé půl hodině hry uviděl od rozhodčího první žlutou kartu Bouy, který těsně před hranicí pokutového území fauloval Bakkera a Cambuur zahrával zajímavou standardní situaci, ze které však nic nevytěžil. V dalších minutých se balón spíše pohyboval ve středu hřiště, větší vzrušení vzniklo až v 61. minutě. Bouy totiž před hranicí šestnáctky hodně nešetrně podrazil unikajícího Barta a po zásluze byl vyloučen.

První vážnější příležitost byla k vidění až v 77. minutě, kdy po nahrávce Peersmana pálil nebezpečně Barto a brankář van de Hart předvedl jistý zákrok. O tři minuty později stanul na hranici brankového území osamocený Lachman, nicméně po jeho hlavičce skončil míč mimo prostor tří tyčí. K tomu by branka stejně nemohla být uznána, neboť se domácí hráč nacházel v ofsajdu. Stadion v Leeuwardenu vybouchl radostí zhruba pět minut před koncem.

O jedinou branku tohoto duelu se postaral Byrne, který využil nádherné individuální akce Narsingha i následné zpětné přihrávky z pravé strany, z hranice pokutového území zakroutil balón přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah van der Harta. Zwolle zahrozilo jedinkrát v utkání v 88. minutě a mohlo z ničeho nic vyrovnat, jenomže po rohovém kopu Nijlanda hlavičkoval těsně vedle Ehizibue.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele