základní část, 25. kolo
28.02.2016 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - SC Heerenveen 0:1

Rozpačité pocity má z tohoto souboje nováček ligy z Doetinchemu. De Graafschap odehrál jeden z nejlepších prvních poločasů této sezóny, jenže kýženého vedení se nedočkal. Heerenveen naopak po přestávce zaznamenal zásluhou Mortena Thorsbyho jedinou branku utkání a s velkým štěstím vydřel všechny body.

Uběhlo opravdu jen pár desítek sekund a vše nakonec mohlo být jinak. De Graafschap zahodil opravdu výtečnou šanci, když se Vermeij ocitl v naprosté blízkosti hostujícího gólmana Muldera, nicméně domácí forvard trefil z metru jen svého soupeře mezi třemi tyčemi. O pár chvil později sice El Jebli rozvlnil síť, ale pomohl si evidentním faulem.

Po této neuznané brance si Frísané ve 26. minutě vytvořili také svou první a zároveň jedinou loženku prvního dějství. Z dobré pozice pálil Veerman, avšak zamířil jen vedle brány. Jinak však byli na hřišti lepším týmem domácí. Deset minut před obrátkou se například ve skluzu snažil střílet Peters, jenže o kousek netrefil kýžený prostor a balón skončil na boční síti.

Následně zase zahrozil Vermeij a Heerenveen měl štěstí, že po centru nestřílel přesněji, možná trochu shovívavější byl i sudí Blom, jenž van Akenovu ruku v šestnáctce neposoudil jako pokutový kop, a nakonec fríský celek přežil i další nebezpečnou situaci, kdy po pěkné akci Drivera pálil Peters jen nad.

Druhý poločas již nabídl zcela jiný obrázek hry. Heerenveen měl zkrátka štěstí, že přežil hlavně poslední čtvrthodinu první pětačtyřicetiminutovky, neboť po změně stran se mu vedlo už daleko lépe. Nejprve po Zeneliho přihrávce namířil svou pumelici do šibenice Veerman, ovšem se skvělým akrobatickým zákrokem se vytasil brankář Jurjus.

V 66. minutě padla jediná branka utkání. Po přihrávce z levé strany se snažil vystřelit Veerman, od jednoho z protihráčů se balón odrazil k Thorsbymu a ten v koncovce nezaváhal. De Graafschap mohl vyrovnat v nastavení, jenže střídající Kabasele po sklepnutém míči z voleje zamířil trestuhodně nad.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele