základní část, 10. kolo
24.10.2015 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - Heracles Almelo 0:1

Fotbalisté Heracles dokázali potvrdit úlohu mírných favoritů na půdě nováčka z De Graafschapu díky brance sedm minut před koncem a zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce se udrželi na čtvrté pozici s jednadvaceti body a jsou o bod za vedoucím Ajaxem a Feyenoordem, navíc napravili minulé zaváhání právě s Ajaxem. De Graafschap stále čeká na své první vítězství, s pouhými dvěma body je i tentokráte beznadějně poslední.

Oba výběry předváděly velmi kvalitní defenzívu a první šance byla k vidění až po pětadvaceti minutách hry. Dostali se do ní hosté z Almela, když Bruns unikl na levé straně a vypálil na zadní tyč, brankář Jurjus vytěsnil míč konečky prstů na brankovou konstrukci. V 29. minutě zahrozili poprvé také domácí. Po prudké kolmici si před branku naběhl Bannink, nicméně k zakončení mu chyběl krok, brankář Castro byl o malou chvíli u balónu dříve.

Zhruba deset minut před přestávkou nahrával Bannink na hranici pokutového území a odtud vypálil Peters, brankář Castro předvedl výborný zákrok a odvrátil jeho ránu na rohový kop. Po změně stran se hrálo z obou stran velmi opatrně, až zhruba po dvaceti minutách ve druhém dějství zahrozil domácí Smeets. Ten prošel do pokutového území a z pravé strany vystřelil z deseti metrů, nakonec zamířil pouze do boční sítě.

O vítězství hostů rozhodl z ničeho nic v 83. minutě Iliass Bel Hasani a pro domácí to byla opravu krutá rána. Střídající García po třech minutách strávených na hřišti přistrčil míč na hranici šestnáctky českému útočníkovi Jaroslavu Navrátilovi, ten poslal přihrávku z pravé strany před branku a Bel Hasani z hranice brankového území z první propálil bezmocného gólmana Jurjuse, domácí defenzíva si tento moment určitě za rámeček nedá.

Heracles po tomto okamžiku ožilo a do konce utkání si vytvořilo ještě dvě velké příležitosti. Nejprve po nahrávce Bel Hasaniho skvěle obelstil protihráče Weghorst a poté z dobré pozice zamířil příliš vysoko. V nastaveném čase mohl pojistit vedení hostů opět aktivní Bel Hasani. Ten se ocitl v tváří tvář proti Jurjusovi a dokonce ho i obstřelil, jenže nakonec orazítkoval pouze tyčku. De Graafschap nedokázal brankáře Castra ohrozit do závěrečného hvizdu už ani jednou a na konto si připsal osmou prohru v Eredivisii.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele