základní část, 8. kolo
04.10.2015 12:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - Feyenoord Rotterdam 1:2

Hráči Feyenoordu Rotterdam dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě nováčka z De Graafschapu a nakonec zvítězili v poměru 2:1. Jejich vítězství se ale rozhodně nerodilo lehce, po čtvrthodině hry prohrávali a otočit vývoj dokázali až po změně stran. Rotterdamský celek se posunul na druhé místo s devatenácti body a prozatím se dotáhl na vedoucí Ajax. De Graafshap má i po osmi kolech na kontě stále jen jeden bod a je beznadějně poslední.

Přitom domácí vstoupili do utkání dobře a už ve 14. minutě se dostali do vedení. Na pravé straně pokutového území se uvolnil Quekel a napoprvé z úhlu gólman Vermeera neprostřelil. Napodruhé už úspěšný byl a vracející se Sven van Beek nedokázal zastavit míč v cestě za brankovou čáru. O sedm minut později mohli hosté vyrovnat, nicméně po pasu El Ahmadiho zamířil hlavičkující Eljero Elia jen do míst, kde stál připravený gólman Jurjus.

Přesně po půl hodině hry si Vejinovič narazil míč s Kuijtem a domácí strážce odvrátil balón výborným zákrokem na rohový kop. Ve 38. minutě skórovali domácí podruhé hlavou, ovšem rozhodčí odpískal faul van de Paverta na gólmana Vermeera, branku tedy neuznal. Hostům se podařilo vyrovnat šest minut po přestávce. Na pravé straně se po nádherné kombinaci uvolnil Gustafson a poslal centr před branku na zcela volného Michiela Kramera, který se hlavou z bezprostřední blízkosti nemýlil.

V dalších minutách měli hosté herně navrch a svého soupeře přehrávali, rozhodující branku vsítili zhruba dvacet minut před koncem. Velký podíl na tomto gólu měl střídající Vilhena, který v obležení tří protihráčů přistrčil míč do pokutového území na Eliu. Ten vypálil z dvanácti metrů z pravé strany technicky a gólman Jurjus předvedl velmi nejistý zákrok. Míč se totiž odrazil od jeho nohy k pravé tyči a tento moment si rozhodně za rámeček nedá.

De Graafschap se od tohoto momentu snažil útočit, nicméně hostující svatyni ohrozil pouze jednou. V 81. minutě vypálil zhruba z osmnácti metrů osamocený Smeets a jeho dobrý projektil prolétl jen těsně nad horní tyčkou. Feyenoord tedy nakonec získal všechny tři body, ale nutno podotknout, že tentokráte s velkou porcí štěstěny. Po reprezentační pauze zavítá na půdu Heerenveenu, De Graafschap bude bojovat o své první letošní vítězství doma s Den Haagem.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele