základní část, 15. kolo
05.12.2015 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Utrecht 0:1

De Graafschap nedokázal navázat na poslední úspěšné vystoupení s Cambuurem a tentokráte podlehl Utrechtu nejtěsnějším poměrem 0:1 i přesto, že více jak dvacet minut hrál v početní výhodě. Domácí celek tak zůstane na poslední osmnácté pozici s pěti body i po patnáctém kole. Naopak Utrecht už má na kontě dvaadvacet bodů a tabulkou Eredivisie se v tuto chvíli vyhoupl na prozatimní osmou příčku.

Domácí se přitom do první obrovské možnosti dostali už v 8. minutě. Po dlouhém nákopu do pokutového území se prodral k balónu Vermeij a pokusil se zakončit, jenže už měl málo času a u balónu byl dříve brankář Ruiter. Krátce po odehrané půlhodině byla k vidění jediná branka sobotního střetnutí. Skvěle to udělal Klaiber, který předložil balón Joostenovi a ten překvapivou nahrávkou našel volného Rica Striedera.

Třiadvacetiletý německý záložník pak nádhernou ranou překonal bezmocného gólmana Jurjuse. O dvě minuty později mohl navýšit vedení hostujícího týmu aktivní Joosten, ovšem po prodloužené hlavičce na zadní tyč nestačil včas zareagovat a na balón o kousek nedosáhl. Definitivně rozhodnuto mohlo být necelých pět minut po přestávce.

Po nahrávce Klaibera prošel až před domácí branku Barazite, nicméně Jurjus proti jeho ráně předvedl brilantní zákrok a míč odvrátil na rohový kop. Utrechtu se výrazně přitížilo v 67. minutě. Kapitán Mark van der Maarel totiž během pouhých dvou minut obdržel od rozhodčího dvě žluté karty a musel se předčasně pakovat do sprch. Hosté ale ani v oslabení nepolevili v útočné aktivitě a poslední velkou možnost zápasu si vytvořili v 83. minutě.

Asi nejvýraznější postava Utrechtu Haller využil dobré přízemní kombinace a po pravé straně šestnáctky se prosmýkl do dobré pozice, v poslední možnou chvíli mu však pod nohy skočil Driver a jeho střelu zablokoval. Ve zbývajícím průběhu si favorit těsný náskok pohlídal. Utrecht se v příštím kole pokusí v domácím prostředí zaskočit favorita z Ajaxu, nováček soutěže zavítá na půdu konkurenčního Twente.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, degraafschap.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele